Dinsdag, 22 september 2009

De dag begint met een beetje ochtendnevel en erg frisse temperaturen, bijna nul graad aan de grond…

Vandaag is overigens de laatste dag van de zomer, en het zou volgens de weervoorspellers nog een echte zomerdag kunnen worden. Voor de komende dagen wordt er ook geen regen voorspeld, het blijft dus erg droog en ik wacht daarom nog even met grasmaaien omdat het gras niet meer zo snel groeit.

Van Urbain kreeg ik een reactie dat de webcams na 9 uur ’s morgens niet meer werken, en dat klopt.
Ik ben nog bezig om diverse metingen te doen in ons electriciteitsnet, en het blijkt dat onze webcams met de daaraan verbonden computer, en de benodigde switch, hub en server aardig wat stroom consumeren. En omdat er nog geen sneeuw ligt, is het aantal bezoekers op de website bij ons momenteel erg laag, dus zal de “schade” wel meevallen. Tenzij ik natuurlijk nu overstelpt wordt door mensen die zich op de blog melden om te vragen om de webcams weer de hele dag in te schakelen….

Geniet van deze mooie dag!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +2.8°C, max temp. 18.2
Minimum temperatuur gemeten op het gras +0.3°C.

Vandaag wordt het, na het optrekken van het ochtendgrijs, mooi met brede opklaringen en hoge wolkensluiers. Het is nog steeds zacht met maxima tussen 19 graden in de Hoge Ardennen en plaatselijk 23 graden in de Kempen.

De wind waait zwak tot matig en aan de kust geleidelijk matig tot soms vrij krachtig uit aanvankelijk zuidwestelijke en later meer westelijke richtingen.

Vanavond en vannacht blijft het droog met eerst nog brede opklaringen maar later meer bewolking vanuit het westen. Minima van plaatselijk 4 graden in de Hoge Venen tot 14 graden aan zee.

Geplaatst in Zomer 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.