Woensdag, 23 september 2009

Opnieuw erg fris deze ochtend met temperaturen van ca 3 graden.

Gisteren is het prima weer geweest om buiten te werken, en naast diverse kantoorwerkzaamheden en snijwerkjes in de tuin heb ik ook de bestelde HF modulator in Duitsland kunnen gaan afhalen (voor de oude TV apparatuur die nog geen Scart interface heeft).
Dat is een knutselwerkje voor vandaag of later deze week.

En mijn eerste boek sinds lange tijd heb ik ook uitgelezen: een detective roman die handelt van een oldtimer rallye langs de wijnstreken van Duitsland voert, de Vino Miglia, waaraan overigens vrienden van ons deze week weer zullen deelnemen met hun oldtimers…

Herfsttijd, en dat betekent dat ’s morgens vaak nevel hangt over de Ardeense valleien, en zo ook hier in Wirtzfeld. Echt de moeite waard om ’s morgens eens vroeg uit de veren te komen en dat buiten te bekijken!

Vandaag heb ik ook nog een afspraak met de kapper, wordt nog eens tijd!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +4.2°C, max temp. 19.8
Minimum temperatuur gemeten op het gras +2.8°C.

Vandaag wordt het op de meeste plaatsen vanuit het westen zwaarbewolkt met geleidelijk kans op een spatje regen. In het uiterste zuiden van het land blijft het mogelijk tot een stuk in de namiddag zonnig. In het noorden en het noordwesten van het land zijn er in de loop van de dag enkele opklaringen mogelijk. De maxima schommelen van 16 graden in de Hoge Ardennen tot 20 of 21 graden elders. In het zuidoosten waait de wind zwak uit veranderlijke richtingen, aan zee meestal matig uit west tot noordwest, en elders zwak tot matig uit westzuidwest draaiend naar noordwest.

Vanavond en vannacht is het vaak zwaarbewolkt en kan er hier en daar wat lichte regen of motregen vallen. Tegen het einde van de nacht komen er geleidelijk opklaringen over het noorden. De minima liggen tussen 9 graden in Hoog-België en 15 graden aan de kust bij zwakke en veranderlijke wind.

Geplaatst in Herfst 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.