Zaterdag, 26 september 2009

Gisteren ook gaan kijken in Duitsland wat er te koop is op het gebied van isolatie, maar de bouwmarkt in Schleiden heeft daar maar een matig aanbod. Wel interessant zijn de momentele aanbiedingen van imitatie essen decorpanelen in MDF die daar tegen 4.49 per m2 te koop zijn en op het ogenblik ook nog eens met 25% korting aangeboden worden…
Dan kom je al snel in de buurt van de prijs van OSB plaat (een soort ruwe spaanderplaat met groef en veerverbinding).
Probleem is dat die in lengten van 2.60 meter geleverd worden, wat te onhandig is om in de auto te vervoeren. Maar is natuurlijk wel erg handelbaar om in je eentje op zolder te verwerken, terwijl de OSB of spaanderplaat in platen van .60 x 2.60 lengte geleverd worden. Die spaanderplaten zijn ook moeilijker te zagen, de dekorpanelen kun je stuk per stuk gemakkeliojk met de kapzaag op maat zagen… de spaanderplaat in feite alleen met de tafelcirkelzaag…

Ik heb zeker 60 m2 nodig voor het rechter zoldergedeelte, dat zouden ca 20 pakketten van 8 of 10 stuks zijn, dat wordt een behoorlijk gewicht om in 1 keer te transporteren. Ik denk dat ik eens een eerste pak ga halen met de cabrio als het mooi weer is om te zien of dat zou kunnen lukken…

Zoals gezegd, ik ben er nog wel even mee bezig voor ik er uit ben…

Prettig weekend en geniet van de nazomer.

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +1.0°C, max temp. 14.8
Minimum temperatuur gemeten op het gras -2,0°C.

Na het verdwijnen van nevel en mist krijgen we flink wat zon met soms wolken. De wind waait zwak uit noordoost.

De maxima schommelen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 21 in de Kempen.

Vanavond en vannacht is het licht- bewolkt met vorming van nevel of mist. De wind waait zwak en variabel. De minima schommelen tussen 2 en 7 graden.

Geplaatst in Herfst 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.