Maandag, 28 september 2009

Gisteren een gevarieerde sportdag beleefd op TV… want er was niet alleen F1 racing in Singapore, maar ook het WK wielrijden op de weg in Mendrisio, Zwitserland, dat overigens gewonnen werd door de Australiër Cadel Evans.

Vandaag staat er weer extra kantoorwerk op het programma, terwijl het mooie nazomer weer ons ook weer naar buiten zal willen lokken.

Brigitte Bardot wordt vandaag 75 jaar. De VRT redaktie meldt op hun website: De stoeipoes figureerde naast tientallen films vooral in natte dromen.

En in Duitsland hebben de kiezers de socialisten een geweldige opdonder verkocht. Of de liberalen het beter zullen doen valt nog te bezien.

Maar het belangrijkste nieuws gisteren was dat we de parasols van onze twee terrassen verpakt hebben en op de zolder hebben gebracht…
Ten teken dat nu de zomer echt wel ten einde loopt en de herfst voor de deur staat, alleszins opnieuw met prachtige kleuren in de natuur….

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +2.8°C, max temp. 18.6
Minimum temperatuur gemeten op het gras -1.8°C.

Vandaag blijft het vrijwel droog. Vanochtend is het in vele streken nevelig of mistig. Overdag bereiken er meer en meer hoge en soms ook lage wolken ons land. Op de Ardense hoogten blijven de opklaringen vandaag breder.

De maxima liggen tussen 17 en 21 graden. Er waait een zwakke tot matige westenwind.

Vanavond en vannacht wordt het overwegend droog met opklaringen en wolkenvelden. In de loop van de nacht worden er opnieuw nevel en enkele mistbanken gevormd. De minima schommelen tussen 6 en 13 graden.

Geplaatst in Herfst 2009.

2 reacties

 1. De GFS-kaarten zeggen dat we al vrieskou(in vlaanderen) mogen verwachten binnen twee weken; maar we zullen er toch nog niet te veel op vertrouwen zeker

 2. Hallo Hubert,

  Ik heb als onderwerp voor mijn profielwerkstuk op school de Duitstalige Gemeenschap gekozen.
  Ik weet nog niet exact hoe ik het ga vormgeven maar mijn lerares Duits vind het ook een erg leuk onderwerp.
  Ik zal er waarschijnlijk 10-15 A4-tjes over vol moeten schrijven maar dat gaat vast lukken.

  Groeten Roy.

  Dan wens ik je alvast veel succes! Zie ook http://www.eastbelgium.com (toerisme) http://www.ihk-eupen.be en http://www.go-east.be (business), en http://www.dglive.be (politiek) voor interessante info. Duitstalige krant: http://www.grenzecho.be, duitstalige radio en tv zender: http://www.brf.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.