Woensdag, 30 september 2009

Relatief warm vanochtend bij ons, meer dan 10° C, in schril kontrast tegenover de vrieskou aan de grond die wij eerder deze week al konden optekenen in onze tuin.
Dankzij de nevel vangen we wel praktisch elke ochtend een paar druppels in de pluviometer, maar echte (meetbare) neerslag is ook bij ons erg weinig gevallen de afgelopen twee maanden. Morgen daarover meer cijfers…

Gisteren waren we niet thuis, want we hebben maandagmiddag besloten om ’s avonds naar Antwerpen te rijden, waar Brigitte en Jochen voor de volgende ochtend een afspraak hadden met de “knie-specialist” Prof. Martens. Omdat er ’s morgens zo vaak nevel en mist is en Antwerpen vaak verstopt zit in de ochtendspits, zijn we dus op ons gemak maandagavond in Antwerpen aangekomen.

Dankzij punten die Jochen tijdens zijn zakenreizen naar New York verzamelt, hebben wij ons goedkoop kunnen installeren in het Hilton Antwerp op de Groenplaats.

hilton

’s Avonds dan nog een wandeling gemaakt over de Meir en tot aan het nieuw gerenoveerde Centraal Station van Antwerpen.

apencentral

Bij de professor heeft het dan toch nog enkele uren geduurd voordat ze aan de beurt kwamen, maar we waren niet de enigen die moesten wachten, ook Marc Wilmots zat in de wachtzaal met een (ons niet bekende) duitse sporter. Brigitte heeft Wilmots nog snel een handtekening voor een neefje weten te ontfutselen…

Vandaag wordt mijn jongste zusje 62… proficiat vanuit Wirtzfeld, en we zullen dat binnenkort wel stevig komen vieren!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +11.8°C, max temp. 17.2
Minimum temperatuur gemeten op het gras 10.0°C.

Vandaag is het meestal bewolkt en plaatselijk ook nevelig. Tegen de Nederlandse grens kan er mogelijk wat lichte motregen uit de bewolking vallen. In de loop van de dag verschijnen er geleidelijk opklaringen.

De maxima schommelen tussen 16 graden in de Ardennen, 17 graden aan de kust en tot 20 graden in het binnenland.

Vanavond en vannacht wordt het opnieuw nevelig met op veel plaatsen ook lage bewolking. Tegen de ochtend kan er wat lichte neerslag vallen in het noorden van het land. De minima schommelen tussen 8 en 14 graden.

Geplaatst in Herfst 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.