Zondag, 4 oktober 2009

We beginnen heel langzaam bij te komen van het trouwfeest van een nichtje in Kasteel Elsoo (Z-Limburg) afgelopen vrijdagmiddag en -avond… maar achteraf merk je dan weer dat een mens tegenwoordig niks meer is gewend als het eens wat later dan normaal wordt!

Wij hadden voor alle zekerheid een kamer gehuurd in het kasteel waar het trouwfeest plaatsvond, zodat wij ’s avonds niet meer moesten terugrijden, zeker nu met de herfstnevel en mistbanken onderweg op de Hoge Venen.

Zaterdagochtend hebben wij dan in het kasteel nog gezellig ontbeten en zijn rond de middag weer in Wirtzfeld aangekomen, maar erg aktief zijn we de rest van de dag niet geweest, en ook deze Zondag ochtend verloopt maar heeeel langzaaaaaam…

Wel moet nog even van mijn hart dat het vandaag precies 25 jaar geleden is dat ik mijn eerste computer gekocht heb, namelijk op 4 oktober 1984… dat was een Apple Macintosh 128 (128 Kb RAM), zonder harddisk, maar met één inwendige floppy drive en één externe floppy met een capaciteit van 400 Kb.
Dat was indertijd voldoende voor het operating systeem, het software programma en de data…
Daarbovenop dan ook nog een matrix printer, plus 5 programma’s: Apple’s MacPaint en MacWrite, en Microsoft’s MS Multiplan (de voorloper van Excel),MS Chart en nog een programma van een andere leverancier: PFS File of zo iets, een database programma dat regelmatig crashte…
Die hele configuratie kostte indertijd 300,000 Belgische frank (omgerekend nu zo’n 7.500 Euro), wat toendertijd ook al erg veel geld was, maar dat apparaat heeft wel mijn/ons leven kompleet omgewenteld, want Apple computers en later ook het internet werden maatgevende spelers in mijn verdere loopbaan…

Nu, vandaag, 25 jaar later, werk ik nog altijd met Apple Macintosh computers (die ondertussen wel een heel stuk krachtiger zijn) , en ons bedrijf heeft er in de tussentijd diverse van aangekocht, (meer dan 100, schat ik), en we zijn er nog altijd happy mee!
Zelfs in ons internet datacenter in Brussel waar wij de hosting verzorgen van meer dan duizend websites van onze klanten, zijn de meeste van onze servers X-Serve servers, ook van Apple. Wel iets duurder dan andere merken maar wel erg betrouwbaar, en dat is een bedrijf als het onze heel belangrijk..
Terwijl Apple’s iPhone hier ondertussen ook al zijn intrede heeft gemaakt en door mij vaak gebruikt wordt als mijn internet connectie, niet alleen thuis maar ook onderweg.

Iedereen een prettige zondag gewenst!

Over de noordelijke landshelft regent het vanochtend nog lokaal nog lichtjes maar al snel volgt er hier overdag een afwisseling van wolken en opklaringen. Over de zuidelijke helft blijft het doorgaans zwaarbewolkt met perioden van lichte of plaatselijk matige regen.

De maxima schommelen tussen 11 en 17 graden. Matige westenwind.

Volgende nacht blijft het droog over het noorden met soms brede opklaringen. In het zuiden hangt er vaak veel bewolking met steeds kans op wat lichte regen of motregen. Later wordt het nevelig met mogelijk lokale mist. Minima tussen 6 en 10 graden.

Geplaatst in Herfst 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.