Maandag, 5 oktober 2009

De week start nevelig, nat en grijs… maar de landbouw zal de regen in ieder graag zien vallen na de te droge maanden deze zomer.

Omdat ik gisteren en eergisteren niet bijtijds heb kunnen meten, hierbeneden de neerslag waarden van de laatste 72 uur tesamen…

Gemeten neerslag in de laatste 72 uur: 11.4 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +8.2°C, max temp. 10.0
Minimum temperatuur gemeten op het gras 7.2°C.

Vanochtend is het lokaal nevelig of wat mistig. Op vele plaatsen is het al bewolkt maar afgezien van wat plaatselijke motregen is het nog meestal droog. Vanaf het zuidwesten neemt de bewolking echter verder toe en vooral na de middag volgen er perioden van lichte of soms matige regen.

Het is minder zacht met maxima van 11 graden in de Ardennen tot 14 of 15 graden elders. De wind waait zwak of matig uit zuid tot zuidoost.

Vanavond en vannacht wordt het geleidelijk opnieuw droog vanaf het westen. Nevelig weer met kans op enkele mistbanken. Minima van 8 tot 11 graden.

Geplaatst in Herfst 2009.

Eén reactie

  1. Hubert,
    over je berichtje van zondag. Mijn eerste PC was een commodore 64. Ook enkel met een externe floppy drive en een cassette speler om programma’s te gebruiken, iets wat de helft van de tijd niet werkte. Een scherm met enkel de groene kleur. Waar is de tijd?
    groeten
    Koenraad

    Ja, Koen, waar is de tijd, en vooral… waar is de Commodore? Apple en de Macintosh hebben de turbulenties in de tijd doorstaan en zijn er nog altijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.