Woensdag, 7 oktober 2009

Bijzonder warm weer vanochtend, de temperatuur was gisteren overdag niet hoger dan 16.0 °C gekomen, en vannacht niet onder de 15.0°C gevallen… Komt door een zuidelijke aanvoer van warme lucht. Maar de pret zal niet lang duren, er komt nog meer neerslag.

Ondertussen is dus duidelijk wat er aan onze parkeerplaats webcam scheelt: de kabel is beschadigd, en waarschijnlijk is het allemaal gebeurd toen een steenmarter die regelmatig bij ons op het dak kruipt, met zijn poten is blijven hangen in de kabel…

Brigitte heeft ’s avonds laat herrie op het dak gehoord, o.a. ook op de plaats waar die kabel over het dak naar de webcam loopt.

Kan die kabel nog niet repareren, omdat daarvoor de kabel droog moet zijn om er nieuwe isolatie omheen te kunnen draaien…

Hopelijk krijgen we nog een droge periode deze week…

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 9.2 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +15.0°C, max temp. 16.0
Minimum temperatuur gemeten op het gras 14.0°C.

Vandaag is het eerst meestal droog. Vanmorgen zijn er eerst enkele opklaringen maar geleidelijk wordt het overal zwaar bewolkt met al wat lichte regen in de voormiddag. In de loop van de namiddag gaat het opnieuw overal regenen. Vooral aan de kust en in het westen van het land kan veel neerslag vallen.

De maxima schommelen tussen 17 en 21 graden.

Vannacht blijft het zwaarbewolkt. Plaatselijk valt nog vrij veel regen, mogelijk vergezeld van een donderslag. De minima liggen tussen 11 en 15 graden.

Geplaatst in Herfst 2009.

3 reacties

 1. Hubert,

  Jammer dat je die steenmarter niet kan fotograferen. Of zou dit wel lukken ? Zou dat wel eens willen zien.

  Groetjes

  Urbain

 2. Beste Hubert,
  Steenmarters zijn beschermde dieren, overdag ga je er wellicht geen zien, want steenmarters leven in het donker.
  En dat ze aan kabels knagen is geweten, want ook kabels die in auto’s aanwezig zijn lusten ze heel graag. Dus oppassen als er auto’s buiten slapen. Ook kippen, duiven en dergelijke zijn vaak slachtoffer van steenmarters.
  Groetjes
  Etienne

  Ja, alles al meegemaakt hier, zoek maar eens op “marder” in onze blog en je zult zien dat ik er al vroeger over geschreven heb (oa anti marder installatie in de auto’s, aangevreten motorkap bekleding etc…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.