Donderdag, 8 oktober 2009

Terwijl het in andere delen van Belgie als vroeg in de avond prijs was, is het onweer bij ons pas rond 23.00 uur voorbijgekomen. Met vrij heftige rukwinden en een flinke portie regen deze nacht als gevolg.

Maar ik heb in ieder geval gisteren bijtijds de kabel van de parkeerplaats webcam kunnen repareren, er waren inderdaad 2 van de 4 inwendige kabels kapotgetrokken. Ik heb die opnieuw blootgelegd, met alufolie afgeschermd en daarna geisoleerd. Daarna de zwakke plek van de kabel ook nog eens in een stukje tuinslang geplaatst en ook dat gedeelte geisoleerd, voordat de kabel dan weer terug onder de dakpan werd gelegd. De kabel zelf loopt nu ook niet meer over het dakgootgaas, maar er onder door, zodat een dier (zoals marter of kat) die via de bomen op ons dak klimt en door de dakgoot loopt, er niet meer in blijft vasthaken (zoals wij dus vermoeden dat eergisteren het geval is geweest.)

Ook nog de takken van de dennenbomen die direkt naast het dak staan een beetje ingekort, zodat er door dergelijke dieren niet meer via de boom op het dak gekropen kan worden… (denk ik toch). De toekomst zal het uitwijzen.

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 9.1 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +13.4 °C, max temp. 20.5 °C
Minimum temperatuur gemeten op het gras 12.6 °C.

Vandaag is het eerst grijs en regenachtig. Later komen er opklaringen en wolken uit het noordwesten. In de Ardennen blijft het overwegend zwaarbewolkt.

De maxima schommelen tussen 14 en 17 graden. Er waait een zwakke tot matige noorden- tot noordoostenwind, in Hoog-België is hij aanvankelijk nog zuidwestelijk.

Vanavond en vannacht blijft het droog met vaak brede opklaringen en later kans op lokale mist. Het koelt flink af en de minima situeren zich tussen 1 graad in de Hoge Venen en lokaal 8 graden. De wind wordt zwak.

Geplaatst in Herfst 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.