Maandag, 12 oktober 2009

Opnieuw is er behoorlijk wat neerslag gevallen, bij ons bijna 13 liter de laatste 24 uur, en het is nog niet voorbij. Ook vandaag en morgen valt er nog wat, voordat het dan later deze week wat droger wordt.
Het weer schijnt steeds extremer te worden: het zou best kunnen zijn dat het klagen over de droogte op de velden eind van deze week omslaat in klagen over het te veel aan water op de akkers…

Ik moet vanochtend vroeg naar Luik rijden, Jochen had met de zware hagel in de zomer enkele deukjes op zijn lease auto, die nu gerepareerd worden in een speciale werkplaats in Luik, en dat duurt dus enkele dagen. Maar vreemd genoeg wordt er geen reserve auto (meer) ter beschikking gesteld. Zodoende moet ik dus tot ginder rijden om hem af te halen…

Daarna kan het sorteerwerk in de garage verder gaan, er moeten beslist nog enkele autoladingen naar het containerpark gereden worden.

Ondertussen is dus ook de Thermolon NWT PLA besteld die gebruikt gaat worden om het zolderdak te isoleren met matten van 2 x 80 mm dikk, dus in totaal 16 cm dikte schaapswol die onder de (reeds aanwezige maar niet erg effektieve) 3 cm gele isolatieplaten wordt aangebracht.
Daarover dus later meer details.

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 12.6 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +6.6 °C, max temp. 11.8 °C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +6.3 °C.

Vandaag wordt het wisselend bewolkt met nog enkele laatste buitjes. De noordelijke tot noordwestelijke wind neemt geleidelijk af.

De maxima schommelen tussen 10 graden in de Hoge Ardennen en 15 of 16 graden in Vlaanderen. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig uit zuidwest en ruimt naar west.

Geplaatst in Herfst 2009.

Eén reactie

  1. Hallo Hubert
    i.v.m. reserverwagen bij herstelling.
    Ik vermoed dat er op deze wagen een all-in rust.
    Kijk eens na in de polis, of vraag even na bij de makelaar.
    Sommige polissen vergoeden in geval van stilstand door …. een reserve/huurwagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.