Woensdag, 14 oktober 2009

Erg fris vanochtend.

De auto’s, daken en velden waren vanochtend wit gevroren door de aanvriezende mist, aan de grond bij ons in Wirtzfeld minus 5.6°C en zelfs onder thermometerhut was het nog -1.8°C. , en zoals Karel gisteren schreef, zou het komende nacht nog kouder worden.

Gisteren ben ik er in geslaagd om tussen de bedrijven door, de rest van de kartons uit de garage naar het containerpark te brengen.
Het waren nog maar eens 4 autoladingen vol…

Omdat ook de zoldervloer in mijn volgende project geïsoleerd en afgewerkt gaat worden, komt het niveau van de zoldervloer een 4-tal cm hoger te liggen. Om overal hetzelfde niveau te krijgen, moeten de deuren die links en rechts op de galerij naar de zolder leiden, uitgebroken worden, om daarna de deurposten ervan 4 cm hoger te (laten) monteren, zodat ook op de galerij de vloer verhoogd kan worden tot op hetzelfde (nieuwe) niveau. Daarom moet vandaag de galerij kompleet uitgeruimd en ingepakt worden…

Ik ben dus nog een beetje bezig…

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -1.8 °C, max temp. 9.0 °C
Minimum temperatuur gemeten op het gras -5.6 °C.

Vandaag krijgen we, na een nevelige en vrij koude ochtend, een zonnige maar frisse dag. ’s Ochtends zijn er eerst nog wolkenvelden mogelijk in het uiterste westen van het land.

De maxima schommelen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 13 graden in het westen van het land. Er waait een vrij schrale oostelijke tot noordoostelijke wind.

Volgende nacht wordt het helder en koud. Op vele plaatsen gaat het ook vriezen. Hier en daar kan er zich wat nevel of een aanvriezende mistbank vormen. Minima van -5 graden in de Hoge Venen tot +2 graden aan zee.

Geplaatst in Herfst 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.