Vrijdag, 16 oktober 2009

Vanochtend begon het bij ons in Wirtzfeld rond half acht te regenen…. op de koude ondergrond (minus temperaturen aan de grond!) kan dat nog gevaarlijk glad worden.
Ik zal in ieder geval vandaag de winterbanden op onze autos plaatsen.

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.1 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -1.4 °C, max temp. +4.0 °C
Minimum temperatuur gemeten op het gras -5.8 °C.

Ik had gisteren van Karel Holvoet een tweede minimum thermometer van het KMI gekregen en heb die tegen de heg van het grondstuk naast ons geplaatst, daar was de minimum temperatuur aan de grond -9.2°C, terwijl dat slechts een tiental meter lager ligt dan wij…
Ik zal dat ook eens uitproberen bij het riviertje de Holzwarche dat nog lager in Wirtzfeld ligt… daar is het beslist nog kouder aan de grond dan op ons meetpunt.

Vandaag trekt een regenzone van noord naar zuid over het land en wordt het eerst overal zwaarbewolkt met regen of motregen. Later wordt het vanuit het noorden droger met opklaringen maar ook nog kans op enkele buien.

De maxima schommelen tussen 7 en 14 graden. De matige westelijke wind wordt later op de dag matig tot vrij krachtig uit noordelijke richtingen met ruk- winden mogelijk tot 55 à 60 km/u.

Vanavond en vannacht blijft het wisselend bewolkt en is het meestal droog maar hier en daar kunnen er toch nog enkele buien vallen. De minima schommelen tussen 2 en 11 graden.

Wij hadden niet alleen wildgroeiende aardappelen op onze composthoop gevonden, maar er was op diezelfde compost ook een struikje met tomaten ontloken.

tomaten

De groene balletjes hebben we nu sinds enkele weken op de schouw van de open haard gelegd, en ze worden ondertussen mooi rijp en rood.

En om te laten zien hoe koud het in de nacht van woensdag op donderdag wel in Wirtzfeld was, hier het bewijs: op een van onze regentonnen was een laag ijs van zeker 1 cm dikte gevormd…

Wirtzfeld_20091015_5155

Het ijs was zo sterk dat we er allerlei kunstjes mee konden uitvoeren…

Wirtzfeld_20091015_5154

En nog een last minute ideetje?

Boek nog snel een romantisch lang weekend tijdens Allerheiligen in ons romantisch vakantie-appartement Wirtzfeld Valley!

Deze data zijn nog vrij (ons appartement is voor 2 personen!)

Aankomst vrijdag 30 oktober rond 15.00 uur
Vertrek dinsdag 3 november rond 15.00 uur

Last Minute voordeel: wij hebben een geschenkbon gemaakt, die je DOOR HIER TE KLIKKEN kunt downloaden en afdrukken.

De bon geeft recht op een gratis nacht indien je minstens 4 nachten verblijft in onze luxueuze vakantie woning voor 2 personen, ( zie www.wirtzfeldvalley.com )
onder het motto: 4 overnachtingen, 3 betalen….

Geplaatst in Herfst 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.