Weerbericht Zaterdag 17 oktober 2009

GRATIS SNEEUWMAILING 2009-2010: HIER klikken

Ik heb vandaag de glazen fles van de KMI pluviometer vervangen door de Inox pot, die beter geschikt is om ook sneeuwval te meten… en ook de plank neergelegd waarop sneeuwhoogten gemeten worden, want vanaf vandaag zou het af en toe wel eens licht kunnen sneeuwen in Wirtzfeld… maar natuurlijk slechts met heel kleine beetjes…

Terwijl de kleurenpracht van de herfst nog moet beginnen los te barsten. Door de felle vrieskou eerder deze week vallen er op het ogenblik kruiwagens vol bladeren van de esbomen aan de overkant van de straat.

En die vallen natuurlijk bij ons op de stoep en in de inrit… Een mens blijft vegen… maar het heeft geen zin, na enkele minuten ligt het al weer vol met bladeren….

Wirtzfeld_20091017_5160

Iedereen een prettig weekend!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 6.6 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum 4.2 °C, max temp. +7.4 °C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +1.8 °C.

Vandaag is het wisselend bewolkt en vallen er nog steeds buien. In de Ardennen kunnen de buien tijdelijk overgaan in smeltende sneeuw of sneeuw. Later overdag wordt het overwegend droog met wat meer zon.

De maxima schommelen tussen 6 en 13 graden. De noordelijke wind waait matig en aan zee eerst nog vrij krachtig.

Vanavond is er in er in de kuststreek en over het Ardense reliëf nog kans op een bui, maar later vannacht wordt het overal droog met brede opklaringen en vorming van nevel en mist die hier en daar kan aanvriezen. Minima van -3 tot +4 graden.

Geplaatst in Herfst 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.