Dinsdag, 20 oktober 2009

Opnieuw bitter koud vannacht, zelfs een ijzige wind deze ochtend…

Gisteren zijn we dus begonnen met de isolatie van de zolderverdieping… met schapenwol, een nieuw soort isolatiemiddel dat bestaat uit wol van schapen, dat daarna behandeld is, reukloos is, een hoge isolatiewaarde geeft, en veel vriendelijker is om mee te werken dan bijvoorbeeld met mineraalwol.

2 lagen van elk 8 cm werden gisteren aangebracht, ondersteund met ijzerdraad, zolang de dampdichte folie, de balken en de verkleding er nog niet tegen zitten.

Enkele foto impressies:

Wirtzfeld_20091019_5201

Wirtzfeld_20091019_5213

Wirtzfeld_20091019_5220

Vandaag wordt verder gewerkt aan de dampdichte folie die de luchtvochtigheid weg houdt van de isolatie, en daarna wordt begonnen met de isolatie op de vloer en de bekleding van de dakconstruktie met behulp van balken en OBS platen.

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -5.2 °C, max temp. +7.6 °C
Minimum temperatuur gemeten op het gras -3.8 °C.

Vandaag is het droog met vanochtend brede opklaringen. Vanuit het zuidwesten zal tijdens de voormiddag de hogere bewolking toenemen.

De maxima schommelen tussen 10 en 14 graden.

Vanavond blijven enkele opklaringen mogelijk over de Ardennen en de Kempen, terwijl er elders veel hoge en middelhoge bewolking hangt. Vannacht blijft het op de meeste plaatsen nog droog met veel wolken; in het uiterste westen kunnen tegen het einde van de nacht enkele druppels regen vallen. Het is vrij zacht, met minima tussen 6 en 11 graden.

Geplaatst in Herfst 2009.

2 reacties

 1. Hallo Hubert,
  Mooi opgerommeld uw zolder (of staat alles aan de andere zijde????ahaha)
  Vraagje : hoe zit het met de brandveiligheid/brandweerstand van natuurlijke (ontevette) wol ? Dient er tussen de schouw èn de wol geen buffer van onbrandbaar materiaal gelegd worden?
  Vandaag, morgen en overmorgen lange dagen op de vakbeurs Transport en Logistics hier te Antwerpen, zal het week-einde weer dik nodig hebben om te recupereren, blijven immers geen 20 of 30 of……
  Geniet nog van uw werkzaamheden en het mooi weer dat er aankomt
  Jos

  Jos, inderdaad, de hele troep staat aan de andere kant… oefff…. de ontvlambaarheid van de behandelde schaapswol is volgens de attesten dermate, dat er naast de schouw geen extra voorzieningen hoeven getroffen te worden.

 2. Hoi Hubert,

  om het ‘winter’weer te voorspellen kan je misschien voortaan ander ‘materiaal’ installeren ipv je thermometer hut en dergelijke. De beste sneeuwvoorspeller zou namelijk … de lynx zijn !! Jaja, lees hier maar eens: http://sneeuwverwachting.nl/weblog/181009/weergevoelige_lynx_kondigt_strenge_winter_aan .

  Ik weet niet of jullie daar in Wirtzfeld zo’n beestje hebben lopen, indien ja kijk es of ie veel aan het eten is en dan weet je meteen dat het volgende week bitter koud zal worden 🙂

  groetjes vanuit Brussel,

  Jeffrey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.