Vrijdag, 23 oktober 2009

Erg fris opnieuw deze ochtend… -4° C op het gras, -1°C onder thermometerhut.

De benen beginnen zich langzaam maar zeker te melden, want alle materiaal dat nodig is op zolder voor de isolatie werken moest eerst via de buitentrap en daarna via de trap binnenshuis gesjouwd worden… en dat is dus heel wat materiaal…

Maar positief was natuurlijk dat het de afgelopen dagen amper heeft geregend, zodat ik alles droog vanuit de vrachtwagen naar binnen heb kunnen dragen.

En mijn buikomvang is ook alweer iets dunner geworden…

Maar de werkzaamheden schieten in ieder geval goed op: nadat eergisteren de vloer klaargemaakt was, is gisteren de rest van de dampfolie gemonteerd, en werden op 40 cm afstand van elkaar sparren geplaatst die de isolate nu goed tegenhouden, en waarop de gelakte OSB platen gemonteerd kunnen worden.

Wirtzfeld_20091022_5255

Probleem is natuurlijk dat we met ons walmdak 4 schuine dakzijden hebben, en dat betekent dus dat er heel veel schuin afgezaagd moet worden op de hoekpunten, met uiteraard ook veel afval tot gevolg.

Wirtzfeld_20091022_5260

Wirtzfeld_20091022_5259

Maar het begint nu toch al op iets te lijken…

Vandaag nog eens goed doorwerken, eens zien dat we dit deel van de zolder (ca 40%) klaar krijgen: rest van de dakplaten monteren, en een recht wandje van ca 30 cm tussen bodem en dak monteren, want dat laagste punt kun je moeilijk bereiken om schoon te maken en er is toch te weinig hoogte om daar dozen neer te zetten…

Daarna moet de vloer nog gelakt worden, dan een tijdje uitrusten, en daarna de dozen en materiaal van de andere zolder verplaatsen naar de nieuwe zolder, zodat dan het tweede gedeelte (60%) later in november aan de beurt kan komen….

Iedereen alvast een goed weekend gewenst!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -1,0 °C, max temp. +10,2 °C
Minimum temperatuur gemeten op het gras -4.0 °C.

Na het optrekken van eventuele nevel en mist is het vandaag (licht) wisselvallig met zon en wolken. Plaatselijk vallen er enkele buien.

De zachte maxima situeren zich tussen 11 en 13 graden in de Ardennen en tussen 14 en 16 graden in de andere streken. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidwest.

Vannacht zijn er eerst opklaringen met kans op nevel of mist. In de loop van de nacht wordt het bewolkter en op het einde van de nacht kan er plaatselijk neerslag vallen nabij de Franse grens en in het westen. Elders blijft het droog. Minima van 4 tot 10 graden.

Geplaatst in Herfst 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.