Zondag, 25 oktober 2009

Gisteren af en toe een beetje miezerige regen gehad, waardoor er niet veel buiten gewerkt kon worden. Behalve dan wat onkruidverdelger op de trap naar de voordeur gesproeid waar opnieuw de groene aanslag de kop opsteekt.

Voor de rest de spieren een beetje laten “bengelen” na de inspanning van de afgelopen week met de isolatie werkzaamheden op zolder. Moet ook eens kunnen….

Vanochtend dan vastgesteld dat het extra uur dat we vandaag erbij kregen vanwege de omschakeling van zomertijd naar wintertijd, ik dat extra uur gewoon verslapen heb zonder er wat van te merken dat de nacht inderdaad langer duurde.

Nou ja, een goed ontbijt met verse broodjes (en met o.a. wat speculaaspasta) hebben er daarom niet minder om gesmaakt.

Ook vandaag wordt nog wat geluierd, want morgen is er eerst nog wat werk op de zolder, en daarna verwachten we nieuwe gasten in ons vakantie appartementje…

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 2.8 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +6.8 °C, max temp. +10.4 °C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +7.4 °C.

Vandaag is het licht wisselvallig maar erg zacht met wolken en mooie zonnige perioden. Af en toe dreigt een plaatselijk buitje maar het blijft de meeste tijd droog. In het zuiden is het minder zonnig door lage wolkenvelden.

Maxima van 13 tot 15 graden in het zuiden en van 16 of 17 graden elders.

Deze avond en nacht is het vrijwel overal droog met wolken en brede opklaringen. In het zuidoosten van het land is er kans op nevel en lage wolkenvelden. Op het einde van de nacht kan er in het noordwesten en in de kuststreek een buitje vallen. Minima van 5 tot 10 graden.

Geplaatst in Herfst 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.