Maandag, 26 oktober 2009

De dag in Wirtzfeld begint met een beetje motregen, maar als de weervoorspellers gelijk krijgen, zal er de rest van deze week geen regen meer vallen…

We zullen zien.

Brigitte heeft haar artistieke aanleg botgevierd op de bloembakken die buiten staan en stuurt hiermee alle lezers een herfstgroet:

Wirtzfeld_20091025_5275

Wirtzfeld_20091025_5278

Vandaag zien dat we het rechtergedeelte van de zolder afgewerkt krijgen, (lijsten in de hoeken bevestigen en fabriceren van een rechtop wandje tussen vloer en dak). Dan kan later deze week daar de vloer gelakt worden en volgende week dan de splullen die links op zolder staan, in het rechter gedeelte neergezet worden om zodoende tenminste een gedeelte van de overige zolder vrij te maken voor de isolatie werken die daar nog meoten beginnen.

Wij zijn nog wel even bezig!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +7.6 °C, max temp. +12.4 °C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +3.0 °C.

Vandaag is het wisselend tot vaak zwaarbewolkt met hier en daar nog een buitje. Vooral nabij de Franse grens is de kans op zon en droog weer het grootst. Maxima rond 14 à 15 graden. Er staat vrij veel wind uit zuidwest tot later west met aan zee rukwinden rond 40 tot 50 km/u.

Vannacht wordt het overal droog en gedeeltelijk bewolkt. Op het einde van de nacht vormen er zich nevel of lage wolken en mogelijk ook enkele plaatselijke mistbanken.

Minima rond 7 à 8 graden. De wind neemt in kracht af en wordt meestal zuidelijk.

Geplaatst in Herfst 2009.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert en Brigitte
  Dat zijn weer prachtige herfststukken.
  De werkzaamheden aan de zolder schieten goed op.
  Even bijzondere aandacht als je gaat lakken. Vele van deze producten bevatten solventen als droogmiddel. Deze zijn uiterst giftig, zeker als je niet voldoende kunt verluchten. Gevolg “zo zat als een Zwitser” doch dit zijn vergiftigingsverschijnselen, door de opname van de giftige stoffen in het bloed. Vraag aan de leverancier een “veiligheidsblad” , ga niet akkoord met enkel de vermelding op de bussen.
  Jos

  Bedankt Jos voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.