Woensdag, 28 oktober 2009

Niet veel nieuws hier te vertellen vandaag… ik heb gisteren met een verfroller een eerste laag parketlak op de vloer van de zolder gestreken, en vandaag komt daar nog een tweede laag bovenop. Dan enkele dagen drogen en daarna kan er begonnen worden om de spullen op de “oude” zolder om te ruimen naar het nieuwe gedeelte.

Ondertussen is het weer hier aan het beteren, en sinds gisterenmiddag hebben we hier ook zonneschijn gehad. Volgens de vooruitzichten zou het droog blijven tot na het verlengde Allerheiligen weekend.

(Voor onze Nederlandse lezers: in Belgie hebben de meeste mensen ook nog Maandag 2 November vrij ivm een compensatiedag van de feestdag die komend weekend valt…)

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +2.5 °C, max temp. +10,8 °C
Minimum temperatuur gemeten op het gras + 0.0 °C.

Vandaag wordt het, na het optrekken van de eventuele ochtendnevel, eerst zonnig met hoge wolkensluiers. Later op de dag komt er geleidelijk meer bewolking over het westen maar het blijft droog.

De maxima schommelen tussen 11 graden in de Ardennen en 16 graden in Vlaanderen. Er waait meestal een zwakke wind uit zuidelijke richtingen, draaiend naar zuidwest.

Vanavond en vannacht is er op de meeste plaatsen veel bewolking en vormt er zich op uitgebreide schaal nevel en mist. In het noorden kan er eventueel wat motregen vallen. Minima tussen 2 en 12 graden.

Geplaatst in Herfst 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.