Zondag, 1 November 2009

Allerheiligen 2009

In onze streek, en dus ook in Wirtzfeld, wordt deze dag met een feestelijke mis in de kerk gevierd, waarna iedereen de graven op het kerkhof gaat bezoeken, die voor deze gelegenheid extra mooi opgesmukt zijn, om vervolgens bij familie op bezoek te gaan.

(fotos: 2006)
Een mooie traditie die ook wij in ere houden.

Volgens het KMI was oktober 2009 een erg natte maand, met meer dan 105 liter regen in Ukkel, tegen 71 liter als gemiddelde waarde. Dat dergelijke metingen erg kunnen verschillen, blijkt uit de hoeveelheden die wij in Wirtzfeld hebben gemeten: Dit jaar viel er in Wirtzfeld slechts 78 liter, vorig jaar waren het bij ons 155 liter in de maand oktober! Zo zie je maar weer, het is alles relatief!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.1 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum 5,0 °C, max temp. +11,6 °C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +4,0 °C.

Vandaag is het meestal grijs met vanochtend nevel en plaatselijk mist, en voor de middag reeds wat lichte neerslag vooral over het westen. ’s Namiddags en ’s avonds gaat het vanuit het westen overal feller regenen.

De maxima schommelen tussen 11 graden in de hoge Ardennen en 16 graden elders. Het gaat vrij krachtig en aan zee krachtig waaien met rukwinden tot 65 en aan zee tot 75 km/u.

Volgende nacht verlaat de regen langzaam het zuidoosten en wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op een bui. De minima schommelen tussen 7 en 10 graden. De wind neemt af.

Geplaatst in Herfst 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.