Donderdag, 5 november 2009

Vanochtend een beetje stijf in de rug van het slepen van (soms te) zware dingen op zolder… we zijn ondertussen doorgedrongen in een van de laatste uithoeken van onze zolder, terwijl we onderweg opnieuw waardevolle schatten hebben ontdekt zoals

… de sanitaire koppelingen, thermostaten en kraantjes die ik tijdens de bouw van ons huis in 1978 had gekocht voor een eventueel later te installeren warmtepomp, maar die er dus nooit is gekomen…
… overtollige dakpannen/ontluchtingspijpen uit kunststof,
… gordijnrails, plinten, plafondlijstjes en pakken vol tegels uit badkamer, keuken en gang,
… kinderbedjes, kinderwagen, buggie, autozitje, geboortekaartjes met de daarbijhorende gelukwens kaarten, schoolboeken en ook nog een jobkontrakt uit 1979…
… bedden, nachtkastjes, tafeltjes, matrassen, stoelen, krukken, kleerkasten (vol)

Maar, zoals gezegd, we geraken er langzaam maar zeker doorheen, het rechter zoldergedeelte wordt steeds voller, de garage staat opnieuw vol met spullen die aan de Caritas afgegeven worden of naar het containerpark gaan, het overdekte terras staat nu volgepakt met bakken tegels die in het tuinhuisje verstouwd gaan worden, en we hebben goede hoop dat we tegen het eind van deze week nog enkele oude wandkasten kunnen kleinzagen en enkele elektrische leidingen en stopkontakten kunnen installeren voordat volgende week de equipe van de timmerman weer komt om de rest van de zolderverdieping te isoleren.

Ondertussen volgt Jochen de ene na de andere interessante sessie op de Ad:Tech conferentie in New York, en volgen we zijn belevenissen aan de hand van fotos die hij vanaf zijn iPhone op FaceBook plaatst.

Weersituatie in Wirtzfeld:
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 3.5 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum 2.6 °C, max temp. +5,4 °C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +2.8 °C.

Vandaag blijft het wisselvallig, dikwijls zwaar bewolkt en vrij winderig, soms met buien en een donderslag blijft mogelijk. In de namiddag komen er wat opklaringen over het westen en daarna het centrum.

Maxima tussen 6 en 12 graden. De wind is matig tot vrij krachtig, uit zuidwest in het binnenland,

Vanavond, gedeeltelijk bewolkt met nog enkele buien, vooral in de Ardennen en aan zee. Vannacht wordt het meestal droog met soms brede opklaringen in het westen en het centrum, maar met nog kans op enkele buien aan de kust. De minima liggen tussen 3 en 8 graden.

Geplaatst in Herfst 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.