Dinsdag, 10 november 2009

Gisteren zijn we dus terug begonnen met isolatiewerken op zolder, en dankzij de leeggeruimde zolderruimte konden we ons goed bewegen en daarom ook erg goed opschieten, zodat ongeveer de helft van het dak al een isolatielaag van 16 cm dikte heeft gekregen, die ook dit keer met behulp van gespannen ijzerdraad voorlopig op zijn plaats wordt gehouden.

Wirtzfeld_20091109_5462

Wirtzfeld_20091109_5463
Op de voorgrond de snijmachine waarmee de schaapswol isolatie op maat gesneden wordt.

Wirtzfeld_20091109_5464

Vandaag zullen we het dak aan de ene kant tot in de nok isoleren, en dan de twee oude kleerkasten die aan de andere kant staan, verhuizen naar de andere helft zodat we dan ook die kant van de zolder kunnen isoleren voordat we beginnen met de dampfolie, de balken en de OSB platen.

Omdat dit gedeelte van de zolder toch twee keer zo groot is als het deel dat we verleden maand hebben geisoleerd, zullen we er denkelijk nog tot eind volgende week mee bezig zijn…

wordt dus vervolgd…

Weersituatie in Wirtzfeld:
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 2.9 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum 2.2 °C, max temp. +3.0 °C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +1.2 °C.

Vandaag is de bewolking in het centrum en het oosten hardnekkig met wat lichte regen of motregen. In het westen is er een wisselende bewolking met nog steeds kans op buien. In de loop van de dag winnen de opklaringen en de buien meer terrein richting centrum.

De maxima schommelen tussen 4 en 11 graden. Er waait een zwakke tot matige en aan zee een matige wind uit noordwest tot west.

Vanavond en vannacht wordt het gedeeltelijk bewolkt met nog enkele buien in het oosten. Later wordt het overwegend droog maar een lokaal buitje blijft mogelijk. Minima van -2 tot 6 graden.

Geplaatst in Herfst 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.