Donderdag, 12 november 2009

Ik heb gisteren dan toch niet de hele dag geluierd zoals ik eerst van plan was… de twee oude kleerkasten die nog op de te isoleren zolder staan, staan regelmatig in de weg tijdens de werkzaamheden, en dus ben ik gisteren in de bouwmarkt in Duitsland (daar was immers geen nationale feestdag…) enkele rolletjes gaan kopen die ik vervolgens met enkele balkjes onder de kasten heb gemonteerd, zodat de kasten nu gemakkelijk van de ene plaats naar de andere gerold kunnen worden…

Wirtzfeld_20091111_5471

Vandaag moet het zolder gedeelte met drie schuine dakzijden voorzien worden van de dampfolie en de balkjes, terwijl in het rechte gedeelte nu begonnen kan worden om de OBS platen tegen het dak te monteren… Hopelijk blijft het niet de hele dag regenen, er moet vandaag veel hout naar binnen gedragen worden.

En alhoewel het vandaag Donderdag is, heb ik toch het gevoel alsof het pas maandag is (zeker vanwege de feestdag gisteren), dus dat wordt vandaag en morgen maar een erg korte week…

Weersituatie in Wirtzfeld:
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 1.9 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum 1.6 °C, max temp. +5.4 °C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +1.2 °C.

Vanmorgen is het overal zwaarbewolkt tot betrokken met nog regen in het noorden en het oosten van het land. Geleidelijk wordt het overal droog en vanuit het westen komen er deze namiddag enkele opklaringen. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het zwaarbewolkt.

De maxima schommelen tussen 6 graden in de Ardennen en 13 graden aan de kust.

Vanavond blijft het droog en krijgen we opklaringen. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe vanuit het westen en na middernacht bereikt een volgende regenzone het westen van het land.

Geplaatst in Herfst 2009.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.