Dinsdag, 17 november 2009

De laatste loodjes wegen het zwaarst… het isoleer werk op zolder schiet op, maar elke vrije minuut benut ik om te rusten en de benen een beetje hoog te leggen… het tempo van de timmerlieden is heel wat anders dan wat ik gewend ben…

We zijn nu bezig met de montage van de laatste strook vloerplaten, daarna volgen nog kleinere werkzaamheden zoals het muurtje tussen dak en vloer, en dan paslijsten plaatsen en deurkozijnen monteren…

Al met al goed opgeschoten, voor het kleine gedeelte hebben we 6 dagen nodig gehad van begin tot einde, en nu voor het bijna dubbel zo grote deel van de zolder beginnen we vandaag pas aan dag 6… Voordeel van meer plaats te hebben om te kunnen werken…

Weersituatie in Wirtzfeld:
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 5.9 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum 6.8 °C, max temp. +11.0°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +6.0 °C.

Vandaag is het overal eerst zwaarbewolkt en valt er vooral over de zuidoostelijke landshelft regen. Over de noordwestelijke helft regent het vanochtend lokaal ook licht maar dikwijls is het daar toch droog. In de loop van de dag wordt het in de meeste streken droog behalve dan in de kuststreek waar enkele buien tussendoor steeds mogelijk blijven. Later overdag komt de zon soms tevoorschijn.

De zachte maxima schommelen tussen 9 en 14 graden. Er waait meestal een matige zuidwestenwind.

Vannacht blijft het overwegend droog met opklaringen en minima van 8 graden.

Geplaatst in Herfst 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.