Donderdag, 19 november 2009

Nadat gisterenochtend de laatste kleine dingen klaar waren op onze geïsoleerde zolder heb ik voor de rest van de dag niet meer veel gedaan… wekenlang heb ik mijn middagdutje opzij moeten zetten, dus dat werd gisteren eens lekker ingehaald…

Ook vanochtend eens een uurtje langer in bed gebleven…

Nu nog mijn voeten langzaam in de plooi brengen, die hebben wekenlang overdag in gympies gezeten omdat ik daarmee het veiligste trap op en af kon lopen en in de lagere gedeelten van de zolder kon kruipen zonder mijn schoenen aan de zij- en bovenkant te verslijten.
Gevolg is dat mijn (ingroeiende) teennagels weer van zich laten horen, dus wordt het tijd dat die weer eens onder handen genomen worden. Afspraak is al gemaakt voor komende zaterdag.

Vandaag de onderkant van de drie oude kleerkasten verstevigen zodat ze ook in volgehangen toestand op rolletjes gebruikt kunnen worden, en daarna de zolder van de nok tot de bodem met een natte doek afdweilen om de laatste zaagmeel resten te verwijderen.

Een leuk verhaal kreeg ik binnen van Jos Hermans, en dat wil ik jullie niet onthouden:

Bij goed weer, en je ligt op je luie …… en tuurt naar de lucht, je ziet de condensstrepen van de vliegtuigen in de lucht, of ’s avonds je kijkt naar boven en je ziet een groen , een rood en een wit lichtje pinken…..ah ne vlieger maar waar gaat die heen ? welk soort van toestel, hoe hoog, hoe snel…….
Voor dezen met ne laptop en draadloos internet….. rap rap met uw machientje naar buiten……… inloggen op
http://casper.frontier.nl

Een beetje de kaart aanpassen , met muis schuiven zoals bij google earth, naar je omgeving en oeps daar weet je ineens alles…….op voorwaarde dat het toestel zich meldde bij de verkeersleiding luchthaven Schiphol, maar moeten daar niet persé naartoe gaan.Er zal wel een site bestaan met gegevens mbt Zaventem en andere luchtleiding , maar zover ben ik nog niet.
Voor de landrotten: snelheden in knopen dus in zeemijl per uur, dus vermenigvuldigen met 1,865
hoogte in voet dus vermenigvuldigen met ongeveer 0,30

Plezant te volgen bij tuigen die kruisen of elkaar aanvliegen……snel even op het toestel klikken en je ziet op welke hoogte ze zijn…..oef

Merkwaardig: de site past zich aan , aan het buitenlicht, het is donker buiten, awel de piloten steken hun lichtjes aan en de aarde eronder wordt donker.

Toch weer een prachtige site en t is weer eens iets anders dan de PPS kes van alle dagen 100 in een dozijn.

Zijn er ook die interesse hebben in het volgen van zeeboten op de Schelde of op de Noordzee ?
Log aan bij www.ship-hunters.be/AIS/Overview.htm

Veel spot (en niet in de zin van er mee spotten) genot
Jos Hermans

Weersituatie in Wirtzfeld:
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum 6.2 °C, max temp. +8.4°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +4.4 °C.

Vandaag is er in het zuiden van het land eerst lage bewolking die vrij snel zou moeten oplossen. Later genieten we dan overal in het land van uitgebreide zonnige perioden en enkele wolkenvelden, voornamelijk dan hoge bewolking in het westen. De maxima schommelen tussen 10 en 13 graden. De wind waait overwegend matig uit zuid tot zuidwest.

Vannacht blijft het droog met weinig of geen bewolking. Het wordt een zeer zachte nacht met minima die nauwelijks onder 10.

De zuiden- tot zuidwestenwind waait matig tot plaatselijk vrij krachtig.

Geplaatst in Herfst 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.