Vrijdag, 20 november 2009

Frisse nacht, maar net geen vorst aan de grond, en een heldere sterrenhemel…

Vandaag begint de dag dus zonnig. Minimum temperatuur op de nieuw geïsoleerde zolder boven de onverwarmde slaapkamers was vanochtend 15°C… Dat is dus zo’n 10° warmer dan vroeger…

Kijk, dat zijn dus dingen waarover “de kleine man” zich kan verheugen.

Niet over de politiek!

Over politiek gesproken: Van Rompuy wordt eerste permanente voorzitter van de Europese Raad. Voor van Rompuy een dikke proficiat maar de veelgebruikte titel President van Europa is echt niet zoveel waard in de zin van zoals Obama President van Amerika is…).

Maar nu begint natuurlijk opnieuw het politieke gehakketak omtrent onze nieuwe premier, en BHV is ook nog niet opgelost. Het zal ons Belgen dus weer veel compromissen gaan kosten, en dus ook veel geld kosten door datgene wat de heren politici nu weer zullen bekokstoven!

Iedereen toch een prettig weekend gewenst!

Weersituatie in Wirtzfeld:
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum 5.4 °C, max temp. +10.4°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +0.4 °C.

Vandaag is het eerst zonnig en droog. In de loop van de voormiddag neemt de bewolking toe vanaf het westen. Vanaf de middag kan het in de noordwestelijke helft van het land af en toe regenen. Elders is het droog en blijven er nog lange tijd opklaringen.

Erg zacht voor de tijd van het jaar met maxima tussen 11 en 16 graden.

Deze avond en nacht is er meestal veel bewolking en kan er hier en daar nog af en toe wat lichte regen vallen. Ten zuiden van Samber en Maas zijn er nog tijdelijk opklaringen.

Minima tussen 7 en 12 graden.

Geplaatst in Herfst 2009.

3 reacties

 1. Hubert,

  Ik ben het helemaal eens met je visie over het presidentschap van Van Rompuy en de gevolgen dat dit zal hebben voor België. Binnen de kortste keren krijgen we inderdaad weer heibel over BHV en andere communautaire kwesties.
  Kijk, wat ik daarbij niet begrijp : hoe komt het toch dat wij, gewone stervelingen, die blijkbaar toch wel beschikken over een portie gezond verstand, er steeds weer in slagen om leiders te kiezen bij wie dit gezond verstand soms ver te zoeken is !

  Allez, groetjes en toch nog een prettige dag !

  • Voor verzamelaars: we hebben ook nog 2 oude schrijmachines (Erika portable en Adler) en een stencil toestel gevonden.
   Iemand interesse? Tegen het beste bod…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.