Maandag, 23 november 2009

Gisteren en vannacht al een redelijke portie regen en wind over ons heen gekregen, maar volgens de vooruitzichten is dat pas een eerste begin en zou er vandaag nog veel meer vallen.

Winterse buien hoeven we nog niet te verwachten, daarvoor zijn de temperaturen nog steeds te mild.

Weersituatie in Wirtzfeld:
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 4.2 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum 4.8 °C, max temp. +11.2°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +2,6 °C.

Vandaag is het zwaarbewolkt tot betrokken en een actieve golvende storing trekt dan over ons land. Het is pas op het einde van de dag dat het opnieuw droger wordt aan de kust. In de namiddag kan de regen vergezeld zijn van een donderslag. Op de meeste plaatsen verwachten we veel regen.

De maxima schommelen tussen 8 en 13 graden. De wind waait vrij krachtig en later zelfs krachtig in het binnenland uit het zuidwesten.

Vanavond wordt het geleidelijk droger vanaf het westen. Plaatselijk kan de regen in het centrum en het oosten nog vergezeld zijn van een donderslag.

Geplaatst in Herfst 2009.

2 reacties

  1. Dag hubert,

    wij volgen hier dagelijks je blog maar zien al sinds maandag 23/11 niks nieuws meer verschijnen. Er is toch niks ernstigs ad hand laten we hopen?

    Groeten van Tom

    Nee Tom, gelukkig niks aan de hand, gewoon even een paar dagen er tussen uit geweest met Brigitte en nu net terug van enkele dagen Nederland…!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.