Vrijdag, 27 november 2009

Door onze afwezigheid van de laatste dagen is de hoeveelheid water die ik vandaag in de pluviometer noteerde wel erg veel, maar goed, het heeft dan ook de afgelopen vier dagen regelmatig geregend, en soms heftig.

Brigitte en ik waren enkele dagen logeren bij familie die een huisje in het Centerparc van Heijerbos gehuurd hadden. Dat ligt tussen Venlo en Nijmegen, vlakbij de Duitse grensplaats Goch.

Het park is ontzettend groot (de nummering van de huisjes ging tot ver boven de negenhonderd) maar het park was in deze tijd van het jaar bijna verlaten. Heerlijk rustig dus!
Alleen enkele opa’s en oma’s met hun kleinkinderen en/of jonge paartjes met nog niet schoolgaande kinderen kwam je hier in het grote zwembad tegen, en ook vond je ’s avonds genoeg plaats in het restaurant.
Ik kan me echter voorstellen dat in de weekends en in de vakantie periode het hier een leuke maar drukke boel zal zijn voor kinderen en jongeren. Een soort luxe camping met groot zwembad…
Wel zijn de wegen door het park met regenachtig weer moeilijker begaanbaar, maar we hebben laarzen bij en hebben het er alleszins naar onze zin gehad. Ben zelfs door de buizen van het aquapark gesjeesd en een paar keer de wildwaterbaan afgeroetsjd…

foto 2

Was leuk om er eens even tussenuit te zijn na het vele werk van de afgelopen weken….

Iedereen een prettig weekend gewenst!

Weersituatie in Wirtzfeld:
Gemeten neerslag in de laatste 96 uur: 41.8 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum 3.2 °C, max temp. +9.1°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +2,0 °C.

Vandaag is er kans op enkele buien maar vaak is het droog met zon en wolken. Aan zee zijn de buien talrijker en intens met kans op onweer.

De maxima liggen tussen 6 en 10 graden. De wind waait vrij krachtig en aan zee soms krachtig uit zuidwest met stoten tot 60 à 70 km/u.

Vanavond en vannacht wisselen opkla- ringen af met wolken en krijgen we vooral aan zee en in de Ardennen nog enkele lokale buien. De minima variëren van 3 graden op de Ardense hoogten tot 7 graden aan de kust. Meestal waait er een vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest, met rukwinden tot 70 km/u.

Geplaatst in Herfst 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.