Zaterdag, 28 november 2009

Het wordt ondertussen al weer een stuk kouder, de temperaturen vannacht en gisteren verschilden amper van elkaar, maar de hoeveelheid regen is alvast verminderd.

Vandaag wilde ik (als het droog blijft tenminste) toch eens proberen een beetje orde in onze tuin te scheppen:

kampeerspullen uit de garage naar de zolder… sneeuwfrees uit de schuur naar de garage, de fietsen uit de fietsenstalling en een deel van de tuinmeubelen naar de schuur, een ander deel naar de zolder, en de parasols uit het tuinhuisje naar de schuur of de zolder, zodat we ons langzamerhand voorbereiden op de sneeuw die gaat komen… (ik laat even in het midden wanneer die komt!)

Iedereen in ieder geval een prettig weekend gewenst!

Weersituatie in Wirtzfeld:
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 1.9 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum 3.6 °C, max temp. +4.6°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +1,0 °C.

Vanochtend regent het overal. In de namiddag wordt het droger met wolken en opklaringen en er is nog kans op enkele lokale buien. Lokaal is een onweer mogelijk.

De maxima schommelen tussen 6 en 10 graden. De wind waait vrij krachtig tot krachtig uit zuid, ruimend naar zuidwest, met rukwinden tot 60 à 70 km/u.

Vanavond en vannacht schuift een volgende regenzone binnen vanaf de Franse grens. De minima liggen tussen 3 en 7 graden. De wind waait vrij krachtig tot krachtig, met rukwinden tot 70 km/u.

Geplaatst in Herfst 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.