Zondag, 29 november 2009

Afgelopen nacht een heldere sterrenhemel, en dus gingen de temperaturen opnieuw wat lager. Voordeel is dat het vanmorgen eindelijk eens droog was, maar het is niet zeker dat dat vandaag de hele dag zo blijft.

Ik ben gisteren begonnen om tussen de regelmatige buien door het een en ander in de tuin op te ruimen, maar ver ben ik door de regen niet geraakt…
het hout bij het tuinhuisje is nu weer verstopt achter een zeildoek, de sneeuwfrees en Kärcher zijn verhuisd naar de garage, de grasmachine is schoongemaakt, de fietsen en kussensbak zijn ook naar het schuurtje verhuisd, samen met enkele pakken oude isolatie die van de zolder kwamen (wil ik misschien volgend jaar onder het dak van het tuinhuisje plaatsen…), alle tuinstoelen staan nu opgeklapt in het schuurtje op de plaats waar eerder de sneeuwfrees stond, maar de parasols en vaste ligstoelen moeten nog drogen voordat die naar de zolder gebracht worden. De kruiwagens staan nu onder het afdak van de houtopslag, en zodoende ziet de tuin er al een stuk opgeruimder uit en kan nu wachten op sneeuw…

Keep on dreaming…

Weersituatie in Wirtzfeld:
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 11.7 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum 4.0 °C, max temp. +6.4°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +1,2 °C.

Vooral vanochtend verwachten we veel wolken met soms (wat) regen of enkele buien. Later overdag blijft het vaak droog met stilaan ook meer zon over het westen en mogelijk ook in het centrum. In Hoog-België blijft het vandaag wel zwaarbewolkt en is het natter.

De maxima schommelen tussen 6 en 11 graden. De zuidzuidwestenwind waait strak met rukwinden tot 60 of 70 km/u. Later zwakt hij wat af.

Volgende nacht kan er nog een bui vallen maar doorgaans blijft het droog en gedeeltelijk bewolkt. De minima situeren zich tussen 2 en 4 graden. Zwakke tot matige zuidenwind.

Geplaatst in Herfst 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.