Vrijdag, 4 december 2009

Vanochtend voor de eerste keer in mijn dagelijkse KMI metingen kunnen vermelden dat er hier in Wirtzfeld sporen van verse sneeuw op de grond lagen.

Dat betekent dat de bodem wel nog niet bedekt was met sneeuw, maar dat er op mijn “meetplank” inderdaad kleine vlokjes sneeuw te bespeuren waren, die vannacht zijn gevallen en , dankzij de negatieve temperaturen aan de grond; bleven liggen totdat ik rond 08.00 uur vanmorgen mijn metingen verrichtte in het KMI weerstationnetje bij ons achter in de tuin.

Wel zijn de vooruitzichten voor de komende dagen zodanig dat de temperaturen weer wat zullen stijgen, maar voor eind volgende week zouden de temperaturen opnieuw gaan zakken. Op naar een witte Kerst in de Oostkantons??

Het blijft dus spannend…. en dat heeft in dit geval dus niks te maken met Sinterklaas!

Prettig weekend alvast!

Weersituatie in Wirtzfeld:
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 7.2 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -0.6 °C, max temp. +6.8°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras -1.6 °C.

Vandaag is het nog steeds wisselvallig met doorgaans veel bewolking en opnieuw perioden van regen of buien, vooral dan in het westen en het noorden en later op de dag ook in het centrum. In het centrum en het oosten zijn er eerst wel vaak droge momenten.

De maxima schommelen tussen 2 en 7 graden. Er waait een matige wind uit zuidwestelijke richtingen.

Vanavond blijft het droog met tijdelijk enkele opklaringen. Later neemt de bewolking toe vanuit het westen gevolgd door regen, in het oosten eventueel voorafgegaan door wat smeltende sneeuw of sneeuw. Minima van 0 tot 4 graden.

Geplaatst in Herfst 2009.

2 reacties

  1. Hier in Antwerpen heeft het een half uurtje lang hard gesneeuwd vanacht (tussen 1.30u en 2u vanacht) Het waren erg dikke vlokken (zo’n 3cm doorsnede ongeveer) maar ze bleven jammer genoeg niet liggen!
    Ik verlang al naar de winter! En hij mag lekker streng zijn dit jaar 🙂

    Groeten Steve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.