Dinsdag, 8 december 2009

Opnieuw veel regen gezien gisteren.

Jammer, want ik weet dat er een heel pak mensen ondertussen op sneeuw zit te wachten. Ook de kerstmarkten in de streek (Natuurparkcentrum Botrange, Malmedy, Monschau en Aken) bieden natuurlijk meer sfeer als er een pak sneeuw zou liggen.

Dat er iets moet gebeuren aan het klimaat zal ondertussen iedereen wel duidelijk zijn. Ik volg regelmatig de “future” reportages van National Geographic en Discovery Channel, en ben ondertussen niet meer zo pessimistisch gestemd wat onze wereld en het klimaat betreft: er worden op het ogenblik zoveel nieuwe projekten ontwikkeld op het gebied van duurzame energie dat we tussen nu en 10 jaar een geweldige sprong vooruit zullen maken.

Heb voor mijzelf al de beslissing genomen dat mijn nu 9-jarige auto, als die over enkele jaren de geest geeft, vervangen wordt door een klein elektrisch model zoals Peugeot en Renault die in 2011 en 2012 in serie zullen gaan uitbrengen. Om in onze streek mobiel te blijven volstaat zo’n auto, en grotere afstanden gaan we in de toekomst misschien vaker met de trein doen…

Weersituatie in Wirtzfeld:
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 8.6 liter regen/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum 2.2 °C, max temp. +6.8°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +0.8 °C.

Vandaag zijn er afwisselend opklaringen en bewolkte perioden, met vrij veel buien die in de namiddag zullen afnemen over het westen van het land.

De maxima schommelen van 4 tot 6 graden in de Ardennen en van 7 tot 9 graden elders. De westen- tot zuidwestenwind waait matig, maar aan de kust eerst nog krachtig of vrij krachtig uit west.

De volgende nacht blijft het in de Ardennen bewolkt met nevel. Elders zijn er eerst brede opklaringen, maar tegen het eind van de nacht komt er ook daar meer bewolking. De minima variëren van 1 graad in de Hoge Venen tot 7 graden aan zee.

Geplaatst in Herfst 2009.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.