Woensdag, 16 december 2009

Het was afgelopen nacht tamelijk bewolkt, waardoor het niet meer zo koud werd.

Maar de sneeuw die komende nacht zal arriveren, zal waarschijnlijk alleen in het Westen vallen. Ik denk dat wij tot het weekend of later moeten wachten voordat verse sneeuw tot hier geraakt, maar ja, dan blijft die natuurlijk wel op de sterk bevroren ondergrond liggen tot de Kerst…

Immers, de 2 centimer die er bij ons nu al sinds 4 dagen ligt, is praktisch niet gesmolten door de vrieskou. Het zwakke zonnetje kan daar niet tegenop!

De kansen op een witte Kerst in de Oostkantons worden dus steeds groter….

Nog op zoek naar een Eindejaars geschenk?
Wij hebben opnieuw een geschenkbon gemaakt, die je DOOR HIER TE KLIKKEN kunt downloaden en afdrukken. Deze bon geeft recht op één gratis nacht indien je minstens 4 nachten verblijft in onze luxueuze vakantie woning voor 2 personen, ( zie www.wirtzfeldvalley.com ) onder het motto: 4 overnachtingen, 3 betalen…. Die waardebon kan ook bij boeking van een extra lang weekend gebruikt worden, en dit tot 31 december 2010. Gebruik de bon voor jezelf, of schenk die aan je partner of familie en/of bekenden…

Weersituatie in Wirtzfeld

Sneeuwhoogte: 2 cm.
Verse sneeuw afgelopen 24 uur: 0 cm

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -6.0 °C, max temp. -4.0°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras -8.8 °C.

Vanmorgen is er vaak veel lage bewolking met ook nevel en aanvriezende mistbanken die het wel eens moeilijk zouden kunnen hebben om op te trekken. In het westen van het land zijn er brede opklaringen mogelijk. De maxima schommeln tussen -4 en +1 graad. De zwakke en veranderlijke wind neemt toe naar zwak tot matig uit zuid tot zuidwest. Vanavond en vannacht trekt de bewolking verder het binnenland in die dan tijdens de nacht voor wat lichte sneeuwval kan zorgen in het westen van het land. Elders blijft het droog. Minima van -7 tot 0 graden.

Geplaatst in Herfst 2009.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.