Donderdag, 17 december 2009

De dag in Wirtzfeld begint met sneeuwvegen en sneeuwscheppen en zout strooien.

Valt gelukkig nog mee vanochtend: we hebben nauwelijks één cm verse sneeuw gekregen afgelopen nacht in Hoog Belgie, maar de temperaturen blijven nog steeds onder het vriespunt. Toch is het belangrijk dat ik op het voetpad die nieuwe dunne sneeuwlaag wegveeg, want als je er eenmaal op getrapt hebt, wordt de sneeuw tot ijs en is het des te moeilijker om die nog weg te halen…

De sneeuw glinstert prachtig wanneer er licht op valt, en dat is een teken dat het erg koud is…
Aan de grond zelfs tot minus -14,8° C !

Dus dat wat er ligt bij ons, blijft in ieder geval vandaag liggen…

Weersituatie in Wirtzfeld

Sneeuwhoogte: 3 cm.
Verse sneeuw afgelopen 24 uur: 1 cm

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.2 liter/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -9.2 °C, max temp. -3.4°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras -14.8 °C.

Vandaag is er meestal veel bewolking en zijn er perioden met sneeuw vanuit het noordwesten. In het zuidoostelijke kwart van het land is de kans op neerslag kleiner, en daar kunnen ook tijdelijk nog opklaringen voorkomen. De maxima liggen tussen -4 graden in de Ardennen, 0 graden in het centrum en +3 graden aan de kust. Vanavond en volgende nacht kunnen er overal nog sneeuwbuien vallen. Daarna wordt het droger gevolgd door opklaringen vanuit het oosten. De minima schommelen tussen -9 graden in de Hoge Venen en -2 graden aan de kust.

Geplaatst in Herfst 2009.

13 reacties

 1. Hallo Hubert

  Hier in de Antwerpse Haven (Waaslandhaven) is het om 07:45 licht beginnen te sneeuwen (korrel) bij een temperatuur die flirt met het vriespunt. Hier is he nu nog aartsdonker, daar waar het bij jullie al echt “dag” is.

  Groetjes
  Jos

 2. Momenteel in Gent is het opgehouden met sneeuwen, maar er ligt zeker 8 cm. Mooie taferelen maar grote verkeerschaos, de bussen geraken de bruggen niet meer op.

  • Ja zo gaat dat hier in ons vlakke landje.
   Eén dun laagje sneeuw, en alles zit vast, geen openbaar vervoer meer , wegen die ongeruimd blijven…….nog enkele uren en de treinen hun bovenleidingen knappen af, de wissels blokkeren……..wel honderden dik(over)betaalde jobs die er ons (privaat) op wijzen hoe wij het zouden (volgens hen) moeten doen. Als wij in de privaat zulke slechte diensten zouden verlenen (zie ook maar eens naar wat er nu weer aan de hand is met de zuiverings installatie van Brussel) na korte tijd de fles op, en de nodige zware boetes vanwege…………….juist……….de overheid die zelf onvermogend (in beide zinnen) is en blijft

 3. @Koen De Langhe: en? nu al genoeg sneeuw? :))
  Hier op de haag naast mij zo’n 5 cm.
  Hopelijk zit er nog iets in de wolken als ze in de Hoge Venen arriveren.

 4. In Essen, noorden van antwerpen flink laagje van 6 a 8 cm sneeuw;
  Intussen de wegen spekglad…..oppassen aan allen , of ga lekker te voet !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.