Kerstmis, vrijdag 25 december 2009

Al onze lezers een sfeervol en vredig Kerstfeest 2009!

Gisterenavond is Jochen goed teruggekeerd van de luchthaven Frankfurt, samen met onze jongste, Mike, die voor het Kerstfeest enkele dagen bij ons verblijft. En het was al 4 jaar geleden dat we nog allemaal bij elkaar waren tijdens het Kerstmaal!

Gelukkig waren ze op tijd teruggekeerd om niet in de sneeuwstorm te belanden die sinds vanochtend over een groot deel van Europa raast!

Inderdaad, gisteren overdag en vooral gisterennacht zijn de temperaturen gestegen tot bijna 5.0° C onder thermometerhut, en de overvloedige regen (ca 10 liter/m2 bij ons) heeft hoegenaamd alle sneeuw bij ons doen smelten ! Ik vrees dan ook voor de sneeuwkwaliteit bij de enkele ski centra die vandaag nog geopend zouden zijn. (zie vorig bericht)

Sinds zeven uur deze ochtend horen wij het water niet meer in de dakgoot en regenpijp druppelen, want de temperatuur is nu weer tot net onder het vriespunt gezakt, en een nieuwe laag sneeuw begint zich over het landschap te leggen.

Inderdaad een witte Kerst hier bij ons in Wirtzfeld!

Maar wel een witte Kerst die doet aanzetten om binnen te blijven: een gure wind gevuld met striemende sneeuwvlokken die de wegen opnieuw van een glad laagje voorziet en het lopen en rijden weer moeilijk maakt.

Iedereen een prettige dag toegewenst!

De weersituatie in Wirtzfeld:

Sneeuwhoogte: 2 cm

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 9.8 liter/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -0.2 °C, max temp. +4.8°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras -0.2 °C

Vandaag is het eerst zwaarbewolkt met nog buien van regen en plaatselijk natte sneeuw in Laag- en Midden-België, van smeltende sneeuw en plaatselijk sneeuw in Hoog-België. In de loop van de dag wordt het droger vanaf het westen en komen er geleidelijk meer opklaringenn. Een plaatselijk buitje blijft echter nog mogelijk. Maxima van 0 tot 6 graden. De avond en nacht verlaten de laatste sneeuwbuien het oosten van het land en wordt het op de meeste plaatsen droog. De opklaringen verdwijnen en het wordt zwaarbewolkt en nevelig. Minima van -2 tot +2 graden.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

2 reacties

 1. Hallo Hubert, Brigitte, Jochen en Mike
  Vinden het echt mooi dat jullie nog eens alle 4 verenigd zijn tijdens deze Hoogdag.
  Een witte Kerst daarbij is als een bekroning.
  Hier in het Antwerpse is het gisteren avond omstreek 21:00 hevig beginnen te regenen, en toe we om 01:00 gingen slapen was het nog steeds bezig. Er ligt nog steeds enkele cm sneeuw, en de barometer is terug van 983 naar 992 gestegen.
  Was de regen sneeuw geweest (wat we op enkele graden na misten) dan had er nu een pak gelegen.
  Groeten en koester deze dagen
  Jos e Suzy

 2. Wij wensen jullie een rustgevende en een hoopvolle kerst. Vooral de vereniging met jullie gezin kan alleen maar de nodige kracht geven om het (bijna) nieuwe jaar hoopvol te beginnen. Jaren geleden studeerde onze oudste dochter in China en ze was met de eindjaarsfeesten niet bij ons. Heel erg hebben wat dat toen ervaren.
  Wij hopen jullie ooit eens te ontmoeten voor een gezellige babbel. Het eerste wat ik elke morgen doe, is kijken wat je schrijft. Het diep menselijke is erg herkenbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.