Zaterdag, 26 december 2009

Volgens de Dienst voor Toerisme in de Oostkantons zijn de volgende 4 ski centra geopend vandaag, Zaterdag 26 December 2009

Baraque Michel, Mont-Rigi, Signal de Botrange en Mont: Mont Spinette

Sneeuwhoogte is daar tussen 10 en 15 cm, maar de kwaliteit van de pistes wordt eerlijksheidshalve als “slecht” aangegeven…

Bij ons in Wirtzfeld ligt er opnieuw een dun laagje sneeuw van ca 2-4 cm, de hoofdwegen zijn goed berijdbaar, de kleinere wegen kunnen plaatselijk glad zijn en kunnen zonder winterbanden niet bereden worden.

Iedereen een prettige tweede Kerstdag gewenst!

De weersituatie in Wirtzfeld:

Sneeuwhoogte: 3 cm

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 4.0 liter/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -0.2 °C, max temp. +0.8°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras -1.2 °C

Na het optrekken van de plaatselijke nevel blijft het vandaag droog met mooie opklaringen en enkele wolkenvelden, vooral in het noordwesten en de Ardennen. In de kuststreek is een zeldzame bui niet uitgesloten. Maxima tussen 1 en 6 graden. Deze avond en nacht komen er geleidelijk meer wolkenvelden. In de loop van de nacht groeit de kans op lichte regen en buien vanaf de kust. Op het einde van de nacht kan er zelfs wat smeltende sneeuw of sneeuw vallen ten zuiden van Samber en Maas. Minima van -2 tot +3 graden.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

Eén reactie

 1. Ik heb onderstaande vraag al proberen te stellen aan Frank Deboosere en ik heb ze ook al doorgestuurd aan het KMI. Tot nog toe geen antwoord …
  Misschien kan iemand met kennis ter zake hier een deskundig antwoord op formuleren ?? Met veel dank !
  Vooreerst wil ik benadrukken dat ik geen klimaatopwarmingscepticus ben !
  Uit pure nieuwsgierigheid heb ik toch een belangrijke vraag voor u waarover ik merkwaardig weinig te lezen krijg.
  Wat is er volgens u geweten over volgende redenering ?
  De opwarming van het klimaat zorgt voor afsmelting van de poolkappen, waardoor in de atlantische oceaan de watertemperatuur sterk zou dalen. Daardoor zou de golfstroom stilvallen die normaal zorgt voor het gematigd klimaat in West-Europa. Conclusie : door de opwarming van het klimaat zou de temperatuur in West-Europa met ongeveer 6°C dalen, waardoor we zowat het klimaat zouden krijgen van bv. New York.
  Ik kan me wel inbeelden dat hier weinig ruchtbaarheid wordt aan gegeven, omdat West-Europeanen dan weinig gemotiveerd zouden zijn om zich in te zetten tegen de global warming, maar ik ben nu toch wel nieuwsgierig naar uw mening hierover.

  Vriendelijke groeten.

  Tja, Karll, wat wil je dat ik daarover kan vertellen… ik ben iemand met een emmer in de wei en een thermometer in een hutje en geef die data elke dag naar het KMI. Elke dag maak ik een foto van een boom of een straat of een vallei en stuur die foto dan door naar de VRT voor hun weerberichten. En in de winter kijk ik naar buiten en zie dat er sneeuw ligt, of ook niet. Maar ik ben geen weerman in de zin dat ik mij met dergelijke fenomenen bezig houd, laat staan dat ik er iets van afweet. Maar misschien een van onze lezers?

  Google eens en je vind voldoende voor- en tegenstanders van de door jou voorgestelde theorie, tenminste ik vind hier heel wat als ik intype “stilvallen golfstroom door globale verwarming” in Google… DOEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.