Zondag, 27 december 2009

Nee wat duren de feestdagen dit jaar lang… nog maar eens een feestdag met veel en lekker eten, en ik moet mijn hart vasthouden voor onze weegschaal, of die dat allemaal nog uithoudt…?

Want vaak zullen je apparaten net met de feestdagen de geest opgeven. Enkele jaren geleden was dat net voor Kerstmis onze TV, en dit keer was het onze vaatwasser.

Die bleef maar pompen en pompen, zelfs als je hem volledig had uitgeschakeld en zelfs indien de deur open stond. Natuurlijk geen elektriker die je kunt bellen met Kerstmis, dus in het internet gezocht: “AEG vaatwasser blijft pompen” en jawel hoor, diverse forums waarop dezelfde problemen verteld werden. t Schijnt dat er een vlotter/schakelaar is die de pomp bestuurt en een foute impuls kan krijgen als er water in het zoutreservoir komt te staan. En dat men dit simpel kan verhelpen door de vaatwasser op zijn rechterzijde te kantelen, zodat het water uit het zoutreservoir kan lopen. Wij dus ook, zogezegd, zogedaan, en nu doet ie het dus weer. Eenvoudiger is natuurlijk een handpompje te kopen zodat je dit kunt doen zonder de vaatwasser uit te moeten bouwen.

Tja;, en buiten?… bij ons nog altijd wit, maar fris en gure wind…

Volgens de Dienst voor Toerisme in de Oostkantons blijven deze 4 langlauf skicentra ook vandaag, Zondag 27 December 2009, geopend!

Baraque Michel, Mont-Rigi, Signal de Botrange en Mont: Mont Spinette

Sneeuwhoogte is daar tussen 10 en 15 cm, maar de kwaliteit van de pistes wordt opnieuw als “goed tot voldoende” aangegeven vanwege lichte sneeuwval die de kwaliteit van de pistes heeft verbeterd….

Bij ons in Wirtzfeld ligt er slecht een dun laagje sneeuw van ca 1-3 cm, de hoofdwegen zijn goed berijdbaar, de kleinere wegen kunnen plaatselijk glad zijn en kunnen zonder winterbanden niet bereden worden.

Iedereen een prettige Zondag gewenst!

De weersituatie in Wirtzfeld:

Sneeuwhoogte: 1-3 cm

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.1 liter/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -2.4 °C, max temp. +1.4°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras -5.4 °C

Vandaag verwachten we fris en wisselvallig weer met vrij veel bewolking en soms buien. Ten zuiden van Samber en Maas en vooral op de Ardense hoogvlakten valt er sneeuw of smeltende sneeuw. De maxima schommelen tussen 1 graad op de Ardense hoogten, 5 graden in het centrum en 7 graden langs de kust. Het wordt vrij winderig met rukwinden tot 50 km/u in het binnenland en 60 km/u aan zee. Vanavond en volgende nacht verlaten de buien ons land naar het oosten en wordt het droger vanaf het westen met enkele opklaringen. Minder wind.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

Eén reactie

  1. Hubert,

    Ook ik heb dat pompen al meegemaakt en idd: machine effe op zijn kant houden en opgelost! Je moet het maar weten hé!?!

    Hier is het guur en grijs maar morgen komen we naar WW en hopen dat er dan toch nog een laagje sneeuw ligt.

    Voor jou en je familie nog een prettig jaareinde en alvast een goede start in ’t nieuwe jaar!

    Mies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.