Maandag, 28 december 2009

Update 14.00 uur:
Zoals de weerkaarten er nu voor liggen, zal het vanaf morgen, dinsdag, middag beginnen te dooien, en dit tot donderdagavond. Dan zal er opnieuw een koudefront komen opzetten, en zullen de temperaturen voor langere tijd (zeker een week of zo) overdag en ’s nachts onder nul blijven. De neerslag die dus vanaf donderdagnamiddag/nacht valt zal opnieuw als sneeuw in Hoog Belgie kunnen vallen…

Vanochtend eens extra lang mijn (paar resterende) tanden gepoetst na drie dagen zoetigheid! Het wordt tijd dat we terugkeren naar een normaal leven, alhoewel er deze week ook nog enkele inkooptochtjes op het programma staan om Mike’s koffers weer vol te krijgen voordat hij terugvliegt naar Egype…

Gisteren is er regelmatig een sneeuwbui gevallen, maar echt veel meer sneeuw hebben we daardoor hier in Wirtzfeld niet erbij gekregen, omdat het tussendoor ook lichtjes dooide.

Wel ging vannacht de temperatuur weer goed omlaag tot -6°C, en deze ochtend was alle sneeuw tamelijk verijsd door het dooi- en vriesproces.

Toch blijft op deze manier het landschap nog wat langer mooi wit.

Bij ons in Wirtzfeld ligt er nu een dun laagje sneeuw van ca 3-5 cm, de hoofdwegen zijn goed berijdbaar, de kleinere wegen kunnen plaatselijk glad zijn en kunnen zonder winterbanden niet bereden worden.

Volgens de Dienst voor Toerisme in de Oostkantons blijven deze 4 langlauf skicentra ook vandaag, Maandag 28 December 2009, geopend!

Baraque Michel, Mont-Rigi, Signal de Botrange en Mont: Mont Spinette
Sneeuwhoogte is daar tussen 10 en 17 cm, de kwaliteit van de pistes wordt als “goed tot glad” aangegeven .

Iedereen een prettige week gewenst!

De weersituatie in Wirtzfeld:

Sneeuwhoogte: 3-5 cm

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 3.3 liter/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -1.0 °C, max temp. +0.8°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras -6.0 °C

De dag verloopt rustig en fris met vrij veel bewolking maar ook enkele zonnestralen, vooral in de streken nabij de Franse grens en in het westen van het land. Over het noorden zijn enkele druppels regen niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 0 graden op de Ardense hoogvlakten en 5 graden aan zee. De wind waait zwak uit zuidwest, later krimpend naar zuidoost.
Vanavond en begin volgende nacht zijn er nog opklaringen maar na middernacht komt er regen opzetten vanaf de Franse grens. Eerst valt er sneeuw of aanvriezende regen.

Sponsor van onze snowmailing :
====================

Batooh Nordic Sports Equipment.
De enige specialist in Nordic Sports (Skike, Snowshoe, LL kleding, Biathlon)
van de lage landen.
www.batooh.com voor meer informatie en verkoop.

Voor nordic sports zie www./nordicsports.nl

Geplaatst in Winter 2009-2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.