Dinsdag, 29 december 2009

Update 12,30 uur
Ondertussen is het hier in Wirtzfeld beginnen te regenen!

Plaatselijk kan het spiegelglad worden doordat de regen op een bevroren ondergrond valt!

Update 09.30 uur
Wij krijgen net de melding binnen dat het skicentrum Elsenborn Herzebosch vandaag ook geopend is: 10 cm op de loipen, conditie “goed”.

Gisteren nog een beetje op kantoor gewerkt… de laatste loodjes wegen het zwaarst… en vervolgens samen met Mike nog een inkooptoer gedaan door een bouwmarkt in Duitsland om enkele dingen te bemachtigen die in Egypte niet (zo gemakkelijk) te vinden zijn.

Buiten is het landschap in Wirtzfeld nog wit, maar dat zou vandaag wel eens drastisch kunnen veranderen!

Volgens de Dienst voor Toerisme in de Oostkantons blijven deze 6 langlauf skicentra ook vandaag, Dinsdag 29 December 2009, geopend!

Baraque Michel, Mont-Rigi, Signal de Botrange, Losheimergraben en Mont Spinette, de sneeuwhoogte is daar tussen 10 en 17 cm, de kwaliteit van de pistes wordt wel als “minder goed” aangegeven!
Ook Ovifat meldt vandaag open met 5 cm…

Zoals de weerkaarten er nu voor liggen, zou het vanaf vanmiddag beginnen te dooien, en dit tot donderdagavond. Het beetje sneeuw dat er momenteel nog ligt zou dan kompleet kunnen wegsmelten.

Vanaf Vrijdag zal er opnieuw een koudefront komen opzetten, en zullen de temperaturen voor langere tijd (zeker een week of zo) overdag en ’s nachts onder nul blijven. De neerslag die dus vanaf donderdagnamiddag/nacht valt zal opnieuw als sneeuw in Hoog Belgie kunnen vallen…

De momentele weersituatie in Wirtzfeld:

Sneeuwhoogte: 2-4 cm
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0,1 liter/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -3.8 °C, max temp. +0.8°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras -5.6 °C

Vandaag wordt het al vlug overal zwaarbewolkt en verovert een neerslagzone vanuit het zuiden verder het land met eerst tijdelijk smeltende sneeuw, sneeuw óf aanvriezende regen! Vanaf het zuiden gaat de neerslag geleidelijk over in regen. Vooral in de namiddag kan het bij momenten flink gaan regenen. De maxima liggen tussen 3 en 9 graden. De wind waait matig in het noorden van het land uit oostelijke richtingen. Vanavond en vannacht blijft het zwaar bewolkt met perioden van regen of motregen. Plaatselijk nog behoorlijk wat regen, maar het wordt wel zachter.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

Eén reactie

  1. Goede morgen Hubert. In Friesland worden ze stilaan wakker daar zou de tem dalen naar -15gr en over dag -5gr voor een aantal dagen waar door de kans groot wordt voor een Elfstedentocht te rijden zie op
    http://spotlight.excite.nl/nieuws/2222/Elfstedentocht-op-komst.
    toch leuk om te weten als je bedenkt dat de laatste tocht op 4 Januari 1997 is gereden.Ik vraag mij dan ook af hoe lang het geleden is dat wij in ons land zoon tem hebben gehad.
    Groetjes Carl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.