Woensdag, 30 december 2009

Vandaag trouwt een koppeltje uit Lier bij ons in het kerkje van Wirtzfeld. Zij komen al jaren naar Wirtzfeld, en hadden het idee opgevat om hier dan ook maar te trouwen en hadden daarom kontakt met ons gezocht om de details met onze pastoor te kunnen regelen, (die ondertussen al de 90 gepasseerd is)…
Dus Brigitte heeft in de afgelopen maanden met dat koppel gecorrespondeerd en ervoor gezorgd dat een en ander gearrangeerd kon worden. Afgelopen week is het koppel dan bij de pastoor voorbij gekomen om de laatste details te regelen, en vandaag wordt er dus getrouwd.
Als ik even tijd vind, zal ik proberen een foto te gaan maken…

Wirtzfeld_20091230_5958
Huwelijk Sofie en Johnny

Terug naar het weer:

Precies zoals voorspeld zijn gisteren de temperaturen omhoog gegaan, en na de middag is het dan beginnen te regenen. En dat heeft dan ongeveer de hele nacht verder geduurd en er zijn hier meer dan 15 liter per m2 gevallen!

Met als resultaat dat praktisch alle sneeuw gesmolten is.
En alle skicentra zijn vanaf vandaag (eventjes) gesloten!

Maar de vooruitzichten zijn dus dat er al vanavond een ommezwaai in het weer komt, het koufront uit het Noorden krijgt de overhand, en vanaf dan zijn we vertrokken voor wellicht een tiental dagen winters weer met vorst en sneeuw.

Het blijft dus interessant, en we houden je hier op de website op de hoogte!

De momentele weersituatie in Wirtzfeld:

Sneeuwhoogte: 0 cm
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 15.5 liter/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -0.8 °C, max temp. +6.8°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras -0.8 °C

Vandaag blijft het meestal zwaarbewolkt met geregeld regen of motregen. Het wordt zacht met maxima van 6 tot 10 graden. De wind waait zwak tot matig uit het zuid; later wordt hij vanaf het noorden zwak uit veranderlijke of noordooste- lijke richtingen. Vanavond en vannacht is het nog steeds zwaarbewolkt met nog perioden van regen. Vanavond blijft het mogelijk op de meeste plaatsen droog. Op het eind van de nacht kan in het uiterste noorden van het land de neerslag al een winters karakter gaan aannemen. Minima van 1 tot 7 graden.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

3 reacties

 1. Goedemorgen, hier Essen, uiterste noorden van belgie, met temperaturen van +3 °C en nog steeds ijs ( sneeuw) in de bossen wat het daar ook nog glad maakt.
  Hoe interessant die verschillen in temperatuur met Wirtzfeld…..
  We kijken uit naar de kou die weer komen gaat… groeten , Peter

  Bij ons in de bossen ligt ook nog sneeuw, daar smelt het altijd veel langzamer!

 2. Voor monumenten als E.H. P. Geelen zou je al naar Wirtzfeld verhuizen. Je vindt ze zoveel niet meer.
  Beste Wensen aan het nieuwe koppel

 3. Goeie avond Hubert,
  De beste wensen voor 2010,en veel sneeuw voor de skistations.De laatste sneeuwhopen zijn hier aan het verdwijnen,maar op de vijvers en poelen ligt nog steeds een ijslaagje.
  De volksmond hier zegt dat het ijs wacht op de volgende sneeuw en vorst.Ze zullen wel gelijk hebben.Mijn weerstation werkt terug normaal,de buren verhuizen en er zijn geen storingen meer.Waarschijnlijk lag het aan een interferentie van één of ander toestel bij hen.
  We wachten af wat de volgende dagen zal worden.
  Groeten van Bert Rowies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.