Donderdag, 31 december 2009

De laatste dag van het jaar…. weer een jaartje ouder, en weer een jaartje wijzer. Tijd om de inventaris op te maken…

Voor het nieuwe jaar zullen velen van ons allerlei goede voornemens maken, waarvan zoals gebruikelijk, achteraf gezien maar al te vaak niet veel van zal overblijven. Maar de wil om te proberen iets te verbeteren is al een goed begin. Wie zich niets voorneemt om in het nieuwe jaar beter te willen doen, heeft de zekerheid dat dat dan ook niet zal mislukken, maar er zal met die instelling dus ook niets verbeteren.

Ik ben in ieder geval trots om vast te kunnen stellen dat ik nu al twee jaar niet meer rook.

Waardoor ik mij wel niet beter in mijn vel voel, maar me ook niet meer druk hoef te maken over dat veel te fanatieke antirokers-gedoe dat je tegenwoordig overal tegenkomt.

De wereld wordt er niet beter op. Paniekzaaien over terrorisme, klimaatverandering, financiele crisis, etc. Jaja. Maar de echte problemen oplossen, dat doen ze niet, de heren politici. En de mensheid gedraagt zich steeds vijandiger. Racisme, machtsmisbruik, korruptie en vriendjespolitiek kom je opnieuw en steeds meer tegen in de samenleving.

Ben blij dat ik in de Oostkantons woon, midden in de natuur, en ver weg van het jachtige leven, van de files, de smog, de stress.

Op persoonlijk vlak kunnen wij hier in Wirtzfeld tevreden terugblikken. Onze familie heeft dit jaar geen grote tegenslagen gehad, en wij zijn allemaal relatief gezond gebleven. Natuurlijk missen we diegenen die al vroeger van ons zijn heengegaan nog altijd, maar, zoals een oud gezegde beweert, …de tijd heelt alle wonden… Maar we hebben ook nieuwe kennissen, vrienden en hobbys ontdekt, die een verrijking van het leven betekenen.

Op zakelijk gebied zijn er bij ons geen spectaculaire dingen gebeurd: onze bestaande activiteiten zijn goed door de crisis gerold, en ons familiebedrijfje is voldoende gewapend om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Ik wil al onze website bezoekers en abonnees van de sneeuwmailing bedanken voor jullie regelmatige feedback in de vorm van reacties en talloze emails. Bedankt ook voor het feit dat jullie mijn regelmatige taalfouten over het hoofd zien, en ook nog terugkwamen als ik teveel over het ene of andere onderwerp bleef “doorzagen”…

Ik wens u en uw familie een tevreden terugblik toe, een prettige oudejaarsavond, en een voorspoedig nieuwjaar met een goede gezondheid.

En reken ermee dat vanavond de winter terugkeert! Gladde wegen, nevel, slecht zicht en hinder door verse sneeuw!

Toch veel plezier vanavond, enne: glaasje op? laat je rijden!
dat wenst

Hubert
en de rest van de familie Savelberg-Welsch.

De momentele weersituatie in Wirtzfeld:

Sneeuwhoogte: 0 cm
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 10.1 liter/m2 als regen.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +4.0 °C, max temp. +6.8°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras +3.0 °C

Vandaag blijft het overwegend zwaar bewolkt tot betrokken en nevelig met eerst nog perioden van lichte regen of smeltende sneeuw, overgaand in wat smeltende sneeuw en sneeuw. In het zuiden van het land blijft het nog zacht en daar gaat de regen pas in de late namiddag over in smeltende sneeuw of sneeuw. De maxima schommelen rond 1 of 2 graden in Vlaanderen maar bereiken nog 6 graden in het zuiden. In de nacht van oud naar nieuw gaat het vrijwel overal vriezen. Het blijft meestal zwaarbewolkt tot betrokken met kans op enkele lichte sneeuwbuien.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

3 reacties

 1. Hallo Hubert, Brigitte, Jochen en Mike

  Ook voor jullie een “fantastisch en voorspoedig 2010”
  Bedankt voor jullie vriendschap en je dagelijkse blogs

  En voor vanavond zal het denkelijk “glaasje op laat je glijden” worden.

  Ook voor alle Wirtzfeld Bloggers het allerbeste voor 2010

  Jos en Suzy

 2. Hubert en familie,

  Bedankt voor de dagelijkse weersinformatie die je aan ons weer een jaar hebt gegeven.
  We wensen jullie een prettige oudejaarsavond toe en een heel gelukkig en gezond nieuwjaar toe.
  Nog veel succes!

  Mich & Co

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.