Vrijdag, 1 januari 2010: Happy New Year!

Update 16,45 uur
Al de hele namiddag valt er lichte stofsneeuw, maar slechts in kleine hoeveelheden, die echter de situatie op de weg kunnen behinderen. Rijdt voorzichtig!

Hopelijk is iedereen gezond door de Nieuwjaarsnacht gekomen. Wij in ieder geval wel, gezellig thuis!

Het nieuwe jaar start in Wirtzfeld met een gure wind, de temperaturen liggen beneden het vriespunt, maar de beloofde sneeuw bestaat uit slechts een heel dun laagje stofsneeuw.

We hebben afgelopen maand in Wirtzfeld 130.6 liter/m2 neerslag opgemeten, en 1202.7 liter voor het hele jaar. Vergelijk dat maar eens met de KMI metingen in Ukkel die de VRT vandaag bij zijn weerbericht zal publiceren…

Of er vandaag veel sneeuw bij komt? Ik vrees van niet!

De momentele weersituatie in Wirtzfeld:

Sneeuwhoogte: 0 cm
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 6,1 liter/m2 als regen.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -4.0 °C, max temp. +5.0°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras -3.0 °C

Vandaag blijft het grijs in de Ardennen en in het oosten van de Kempen, waar lichte sneeuwval mogelijk blijft. Elders wordt het wisselend bewolkt met mooie opklaringen, maar aan de kust ook kans op winterse buien. De maxima variëren van +3 graden aan zee tot 0 graden in het centrum en -3 graden op de Ardense hoogten. Volgende nacht kunnen de opklaringen zich uitbreiden naar het oosten, maar in het noorden van de Ardennen en aan de kust blijft lichte sneeuwval mogelijk. De minima liggen tussen 0 graden aan zee en -8 graden in de Hoge Venen.

Ik kreeg na mijn bericht van gisteren ontzettend veel reacties van onze lezers in mijn mailbox, die ik voor de gezelligheid hier eens publiceer…

Voor jullie ook de beste wensen en een goede gezondheid voor 2010.
De familie Wouters (uit Westerlo).

Beste,
Het vluchtige overgangsmoment tussen een plenzende regenbui en overvloedige zonneschijn toont een wereld die een fotograaf naar zijn toestel doen grijpen (bijlage). Met dit plaatje stuur ik je mijn welgemeende wensen of wederwensen voor een gelukkig 2010 en… maak nog vele prachtige foto’s!
Walter Caethoven

Beste Hubert,
Onze allerbeste wensen voor 2010
We kijken al uit naar je eerste sneeuwberichtje in 2010
Familie Vandewiele Daeze

Hallo Hubert, Dank veur dae sjoane eindejaorsmail daese as snowmailing rondjsjikdes. Ich maag houpe dat de gesjetste maatsjappelikke ontwikkelinge zich neet op die meneier doorzitte, mer ja… Op perseunlik vlak wunsj ich uch dao in Wirtzfeld ouch eine gooje roetsj toe en alle gouds veur 2010 en ich dink mede names hi…eel get anger luuj dank veur alle snowupdate ’t aafgeloupe jaor!!
Marcel Boreas

Dag Hubert,
Zodra er mails van jou volgen weet ik dat het echt winter wordt. Wonende in Zuid-Limburg (NL) kijken wij altijd rijkhalzend uit naar een dagje sneeuw in
de op korte afstand gelegen Oostkantons.
Keep on the good work en ook voor jou en je gezin een gelukkig en gezond 2010 toegewenst.
A. Dohmen.

Hubert ,
Bedankt voor alle mails in 2009 🙂
Ook voor jullie een fijne avond en een voorspoedig 2010
Wim

Beste Hubert en familie,
Bedankt voor de mails die jullie getrouw toesturen vanuit de Oostkantons van zodra er sneeuw is !!
Wij zijn ook sneeuwfanaten en tot nu toe proberen we elk jaar van een ski-vakantie te genieten zolang we het nog kunnen doen. “Jammer” genoeg
moeten we dit steeds in het buitenland doen, omdat we in ons Belgenland “zelden”voldoende sneeuw hebben om te skieen. En als er dan toch eens sneeuw
valt, is die na enkele dagen alweer foetsie.
In bijlage onze beste wensen voor 2010 en prettige eindejaarsfeesten.
Vele groeten
De familie Ronald King-Van der Auwermeulen

Beste Hubert en familie,
Allereerst bedankt voor de goede service en de leuke verhaaltjes, filmpjes en weetjes via de site.
Ook een prettige jaarwisseling en een gezond, gelukkig en voorspoedig 2010.
Elke keer als de sneeuwberichten weer komen, begint het bij mij weer te kriebelen en krijg ik weer zin in wandelen in de sneeuw of gewoon er naar kijken.
Een sneeuwlandschap vind ik zo rustgevend, en het is aantoonbaar stiller als er sneeuw ligt. Heerlijk! Ik hoop weer op behoorlijk wat sneeuw, dan is de kans groot dat ik weer jullie kant op kom, de kant van de Ardennen / Eifel.
met vriendelijke groeten,
Ad Rienks

Hubert en familie,
Bedankt voor de dagelijkse weersinformatie die je aan ons weer een jaar hebt gegeven.
We wensen jullie een prettige oudejaarsavond toe en een heel gelukkig en gezond nieuwjaar toe.
Nog veel succes!
Mich & Co

Beste familie Savelberg,
Vanuit Ede op de Veluwe in Nederland, waar nog steeds wat sneeuw ligt en de sneeuwvlokjes af en toe langzaam naar beneden dwarrelen, wensen wij jullie allemaal een heel voorspoedig, gezond en mooi 2010 toe !!!
Met vriendelijke groet,
Fam. Verstraete

Hubert,
Wij wensen U ook het allerbeste en een goede gezondheid voor U en uw gezin voor 2010. Wij zijn momenteel in Schoten (Antwerpen) maar kijken er ook al naar uit om de renovatie van onze boerderij in Hollnich (Habscheid) verder te zetten vanaf 17 januari. Het is inderdaad stukken beter in de natuur dan in de geburen van een stad. Nog een jaartje en we verhuizen. Ook nog eens bedankt voor de sneeuwinfo. Keep on the good work with: NO SMOKING.
groeten
Lieven en Veerle

Beste Hubert en familie,
Dank voor alle info-mailtjes over sneeuw en andere toestanden.
Voor jullie ook een gezegend 2010!
Moniek en Joris

hallo,
alle daar ook een fijne jaarwisseling en een ZEER GEZOND 2010!!!
groetjes uit eindhoven
henk vloedmans

Beste Hubert en familie.
Bedankt voor alle leuke en minder leuke berichten ( Geen sneeuw in de Oostkantons)
Ook voor mij en mijn familie geldt dat het afgelopen jaar een flinke verandering in ons gezinnetje heeft plaats gevonden. Allereerst de geboorte van 3 ( ja je leest het goed ) drie kleinkinderen en later in het jaar het overlijden van mijn moeder. Als je eigen moeder wegvalt besef je ineens dat je wees bent en dat is op sommige momenten wel lastig.
Maar we gaan het komend jaar zoals ze dat zeggen er weer eens flink tegen aan. Onze politici hebben bedacht dat wij tot onze 67e jaar mogen doorwerken. Gelukkig geldt dat niet voor mij, maar je hoort het morren rond ons. Zelf tot hun 30e jaar feest hebben lopen vieren tijdens de studie en niet beseffende dat wij toen al 13 jaar aan het werk waren. Fijne mensen hoor die geleerden in de politiek.
Ik wens jou en je familie een fijne jaarwisseling en natuurlijk veel sneeuw en gezondheid gewenst.
Groetjes
Ruud Alberts

Dag Hubert,
Beste wensen voor het nieuwe jaar.
We smaken nog meer uw snowmailings en bijzonder het commentaar erbij.
Beste groeten.

ook een heel goed eindejaar gewenst, en een goede gezondheid in 2010!
hilde

Geachte heer Savelberg,
Bij deze wil ik u bedanken voor de fijne en leuke snowmails van het afgelopen jaar en het ter beschikking stellen van de site www.wirtzfeld.be. Naar aanleiding van die informatie weet ik of ik kan gaan langlaufen of niet in het mooie landschap.
Een fijne jaarwisseling en de beste wensen voor 2010,
Anton Bongers

Beste Hubert,
Ik wens jou en al jouw dierbaren ook een gelukkig en gezond 2010 met veel winterplezier,
groet,
Rob van der Giessen

Beste Hubert,
Al meer dan 2 jaar lezen wij hier in Nederland met veel plezier je snowmailing.
Vooral voor de weekenden dat wij richting Spa vertrekken zijn wij altijd erg nieuwsgierig.
Weer bedankt voor je tomeloze inzet en je gezellige verhalen. Ook voor jou en je familie een gelukkig en vooral gezond (houd het rookvrij!) 2010.
Kees Schouten

Beste Hubert en Familie,
Bedankt voor jullie regelmatige updates, waardoor wij niet bij elke sneeuwmelding halsoverkop naar de Ardennen hoeven te vertrekken, maar enkel als het menens is.
BTW, ikzelf ben ooit twee jaar gestopt met roken, en ben daarna terug begonnen. t’Is nu al vijf jaar dat ik terug rook gelijk ne schoorsteen. Misschien hou ik er dit jaar wel mee op, want zo kan het niet verder. Roken is simpelweg zelfmoord, dat weten we , en toch…
je hebt gelijk over dat fanatieke anti-rokers gedoe ! Het is een symptoom. De verdraagzaamheid en vriendelijkheid zijn de wereld uit, …dat heb je met een overgepolitiseerde, gepoliticiseerde, en gepolijste maatschappij.
Toch een zeer gelukkig nieuwjaar !
Mark Van de Casteele

Onthoud al het goede van 2009 en voeg daar in 2010 een reeks nieuwe goede dingen aan toe.
Wederkerige wensen voor een succesvol, gelukkig en gezond nieuw jaar.
Raymond Van Hoof

Hubert,
Al het goede voor 2010 en qua politiek is het in Nederland zelfde laken een pak.
Robin Verstraete

Hubert en Fam.
Een heel Gezellige Jaarwisseling en een Gezond 2010
Groet Berty

Beste Hubert,
dank voor alle mail met de nieuwtjes altijd zeer snel gestuurd. Ook dank voor de persoonlijke noot die je altijd aan je boodschap toevoegd.
Ik wens je en familie een zeer goed 2010 toe.
Hartelijke groeten,
Paul Franssen

Hubert,
Ook voor u en uw familie de beste wensen voor het Nieuwe Jaar en dat er nog sneeuw met hopen mag vallen.
Voor mij begint mijn winterseizoen met volle teugen en verblijf ik 5 weken in de Alpen om anderen het leuke van wintersport aan te leren.
Dit jaar zijn we ook begonnen met ons eigen skiteam, namelijk bASS. Je moet maar eens een kijkje nemen op onze site http://users.telenet.be/bass
Bedankt voor de vele leuke mails en tot volgend jaar,
vriendelijke groeten,
Colignon Ronny

Beste Hubert,
Bedankt voor je vriendelijke eindejaarswensen. Het is nu het tweede jaar dat ik je snowmailing ontvang en ik moet zeggen dat ik met heel veel plezier de mix van ‘weer’ en ‘ander’ nieuws lees. We hebben recent een vakantiehuisje in Schönberg gekocht en alle info over de Oostkantons is sindsien dus zeer welkom. Proficiat met je ondernemingsgeest en inzet en….doe zo verder in en na 2010 zou ik zeggen.
Vriendelijke groeten,
Paul Dello

Beste Hubert en familie,
Wij danken u voor de mooie email die wij mochten ontvangen! Wij wensen u een goed uiteinde van 2009 en een goed begin van het nieuwejaar.
En de alle beste wensen voor 2010!
Met vriendelijke groeten Wim en Lisette Moors

Beste mijnheer Savelberg
Uw openheid, spontaniteit en zin voor sociaal contact siert u.Mochten er zo maar meer mensen rondlopen, dan zou de wereld er misschien anders uitzien.
Wij genieten hier in elk geval met volle (alcoholvrije) teugen van uw berichtgeving en spelen die ook door aan vrienden die af en toe naar de Oostkantons gaan. Ik heb me voorgenomen om, na mijn oppensioenstelling in 2010, ook naar de Oostkantons af te zakken. Misschien ontmoeten wij elkaar dan wel eens.
In elk geval een prettig eindejaar gewenst voor u en gans uw familie en nog eens een welgemeende dikke proficiat voor je berichtgeving.
Vriendelijke groeten
Eugène De Schrijver

Hubert,
Vanuit Wilhelminadorp wensen wij jou en je familie het beste toe in 2010 in een goede gezondheid !!
Enne……dat er maar veel sneeuw mag vallen in de Oostkantons,
Mvg Ronald

Ook voor jullie prettige feesten! bedankt om ons trouw iedere winter te laten genieten en dromen van de sneeuw!
Groetjes,
Jens

Hubert en familie,
Mooie nieuwjaarsspeech was dat. Wij wensen jullie alvast een dikke 10 voor 2010.  Een feestelijke eindejaarswisseling. Een jaar zonder verdriet en zonder zorgen…Maar vooral een goede gezondheid, dan komt de rest wel vanzelf !!!
Vermeir Erik en Hilde.

Beste Hubert,
Hartelijk dank voor je zeer mooie nieuwjaarswensen, en ook voor je SnowMailing.
Ik wens je een fantastisch 2010 toe.
We hebben er veel plezier van. Zo kunnen we met de twee kinderen op het juiste moment naar de sneeuw rijden, en er een leuke dag van maken !
Mvg,
Geert Catry

Dag Hubert,
dankjewel voor al je snowupdates, we vinden ze heel fijn, wij wonen een uur van Ovifat en kunnen onze gasten zo goed informeren.
Fijne jaarwisseling (zonder vuurwerk, want milieu-onvriendelijk)!
Millen.

Wederzijds wensen wij dat 2010 voor jullie naar wens verloopt!
Karel en Vivi
Lemkens-Aerden

Beste Hubert,
Bedankt voor je altijd informatieve en leuke snow updates die we al jaren van je mogen ontvangen.
We komen niet zo heel vaak richting Oostkantons als er sneeuw ligt, moet ik eerlijk bekennen, maar als we jou mailtjes krijgen volgen we het altijd en als het zo uitkomt dan gaan we toch af en toe met een paar vrienden richting de Ardennen.
We wensen jou en je familie het allerbeste voor 2010 en we hopen nog vaak mailtjes van je te ontvangen.
Met vriendelijke groeten,
Sebastiaan en Mariëlle v.d. Jagt

Beste Hubert,
Bedankt voor de regelmatige mails. Ieder mail geeft telkens een klein beetje vakantiegevoel en dat kan deugd doen. Alvast een gezellig eindejaar en een goed en gezond 2010.
Patrick Vandeputte – Waarmaarde

Hubert,
Bedankt om ons al die tijd op de hoogte te houden wat er in ‘de ardennen’ gebeurd… wordt zeer geapprecieerd !! Voor jou en je familie ook een mooi uitgaand jaar en een spetterende begin van het nieuwe jaar..
Doe zo verder !!
Groetjes,
Philip Miseur

Hey Hubert,
Beste wederkerige wensen uit Antwerpen, bij 0° en ook nog géén sneeuw. Voor ne keer een foto uit mijn tuin in Mortsel in bijlage, het moet niet altijd de sneeuw op je webcam zijn…
Groetjes,
Bruno

Hallo Hubert, Brigitte, Jochen en Mike
Ook voor jullie een “fantastisch en voorspoedig 2010” Bedankt voor jullie vriendschap en je dagelijkse blogs. En voor vanavond zal het denkelijk “glaasje op laat je glijden” worden. Ook voor alle Wirtzfeld Bloggers het allerbeste voor 2010
Jos en Suzy

Geplaatst in Winter 2009-2010.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.