Zaterdag, 2 januari 2010

Gisteren is het de hele dag koud geweest, en het was maar goed dat alle nieuwjaarsbezoek naar ons toe kwam zodat we niet naar buiten hoefden. Vannacht ging de temperaaur nog verder omlaag en dat blijft de komende dagen ook zo.

Er is wel een beetje sneeuw bij ons gevallen, maar het ging slechts om kleine hoeveelheden stofsneeuw waardoor er een dun laagje sneeuw op het landschap getoverd werd.

De skicentra zullen dus nog niet opnieuw kunnen openen, maar dit laatste weekend van de Kerstvakantie kan natuurlijik met mooie winterwandelingen in onze streek afgesloten worden.

Prettig weekend iedereen!

De momentele weersituatie in Wirtzfeld:

Sneeuwhoogte: 1-2 cm
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.4 liter/m2 als sneeuw.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -7.4 °C, max temp. -4.0°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras -11.4 °C

Vandaag genieten we van enkele opklaringen maar in de kuststreek blijft de kans op winterse buien en ook langs de Nederlandse grens kan nog af en toe een sneeuwbui voorkomen. Op het einde van de dag drijven meer wolken het land binnen. Maxima van +4 aan zee tot -2 in de Ardennen. De wind waait matig, aan zee meestal uit het westen, in het binnenland uit het zuidwesten. De volgende nacht wordt het zwaar bewolkt met geleidelijk wat sneeuwval over de noordelijke helft van het land. Op de einde van de nacht verplaatsen de sneeuwbuien zich ook naar het zuiden.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.