Maandag, 4 januari 2010

Er is gisteren geen nieuwe sneeuw meer bij ons gevallen, maar het is wel berekoud geweest bij ons in Wirtzfeld. Heb gisterenochtend toch meer dan een uur nodig gehad om de inrit en de trap te sneeuwruimen, zodat wij vanochtend makkelijk uit de garage kunnen vertrekken.

Vanochtend vertrekken wij namelijk erg vroeg naar de luchthaven van Düsseldorf, want de vakantie van Mike is voorbij en dus gaat hij terug naar Egypte. Maar hij komt wel eind van deze maand alweer naar België vanwege een belangrijke beurs over boten en duikers, zijn interessegebied.

Hopelijk is er vanochtend geen gladheid op de weg, want onze rit valt samen met het einde van de Kerstvakantie en we moeten net tijdens de (vroege) Duitse spits naar Düsseldorf, dus maar duimen dat de reis zonder grote vertraging verloopt!

De skicentrum van Elsenborn, van Ovifat en van Botrange zijn geopend, als er andere centra open zouden gaan (VVV dacht eigenlijk van niet…) zal ik dat hier op de website weten te vertellen, maar dat kan vandaag pas laat in de middag, indien überhaupt…

Iedereen een goede start van de eerste werkweek van het jaar en wees voorzichtig op de weg!

Sneeuwhoogte: 7-10 cm
Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter/m2.
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -9.0 °C, max temp. -3.4°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras -8.0 °C

Vandaag overdag komen er brede opklaringen ten zuiden van Samber en Maas, elders blijft het gedeeltelijk bewolkt en in de ruime kuststreek is een enkele winterse bui mogelijk. Maxima tussen -7 en +2 graden.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

Eén reactie

  1. Hallo,

    Ik krijg al geregeld jou sneewblog via mail binnen, wat interessant is. Maar ik had een vraag waar kan je snowboarden in de oostkantons over eerder waar mag t? Hopelijk kan je vandaag nog reageren dan kom ik morgen jullie kant uit!
    Alvast bedankt,

    Frederik

    sorry, kon niet eerder antwoorden… snowboarden is in malmedy mogelijk zover ik weet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.