Zondag, 10 januari 2010

Ook vandaag moeten we rekening houden met nog enkele sneeuwbuien, bij ons in Wirtzfeld ligt nu tussen 13 en 17 cm sneeuw, maar de wind zorgt voor opeenhopingen en verwaaiingen, erg moeilijk te zien op de webcams…

De meeste skicentra blijven ook vandaag geopend, zie de link hier rechts in het menu, maar houdt dus rekening met mogelijk zware moeilijkheden op de weg, vooral waar niet voldoende geruimd wordt.

Vandaag blijft het zwaarbewolkt en grijs met nu en dan wat lichte sneeuw of motsneeuw maar vaak is het toch droog. In de Ardennen en de Kempen kan er tot 1 cm vallen, elders minder.

De maxima liggen tussen -6 en +1 graad. De zwakke tot matige noordoostenwind neemt af tot zwak uit oost tot noord- oost.

Ook vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt en overwegend droog. In het noorden van het land kan er tijdelijk nog wat lichte sneeuw vallen. Plaatselijk kunnen er zich nevel of enkele mistbanken vormen. Minima van -6 tot -2 graden.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

2 reacties

  1. Goedemorgen Hubert,

    Bedankt voor de laatste update. Ik stap zo in de auto (+ winterbanden) om bij Elsenborn/Wirtzfeld te gaan langlaufen! Jouw berichtgeving is geweldig, elke keer weer!

    Groet Rene, Cuijk NL

  2. Hallo Hubert,

    Vandaag naar Elsenborn geweest om te langlaufen. Jouw berichtjes zijn altijd van grote dienst. Bedankt voor de info elke keer!

    Groet Rene, Cuijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.