Dinsdag, 12 januari 2010

Gisteren zijn Brigitte en ik midden in de nacht via de weg Eupen-Ovifat terug naar huis gereden, en terwijl er geen kip op de weg was vanwege een dun laagje nieuwe sneeuw dat de weg op de Hoge Venen opnieuw glad maakte, was het landschap dat opdook in de koplampen in ieder geval prentkaart-achtig.

Door de lichte mist die er bovendien hing waren alle takken van de bomen niet alleen bedekt met een wit laagje poedersneeuw, maar ook komplet witbevroren. Een prachtig gezicht. We hebben zelfs twee reeën langs de kant van de weg zien staan.

Sinds gisteren is de wind gelukkig wat gaan liggen, en kan ik me vandaag nog eens buiten bekommeren om de opeengewaaide sneeuwhopen in de inrit, op de trap en op de parking. Dat was het afgelopen weekend niet mogelijk vanwege de sterke wind die iedere poging om sneeuw te scheppen binnen de minuut ongedaan maakte!
Vandaag wordt het dus een halve dag sneeuwscheppen en gebruik maken van de sneeuwfrees.

Als ik tijd vind zal ik ook eens de sneeuwschoenen proberen van onze sponsor van de snowmailing: meer info alvast op www.batooh.com

Sneeuwsituatie in Wirtzfeld: 14-18 cm sneeuw
(door verwaaiingen kan dat sterk varieren, plaatselijk zelfs 80 cm hoog!)

De volgende skipistes zijn ook op dinsdag 12 januari 2010 geopend.

LANGLAUF: Rodt/St.Vith, Elsenborn/Herzebösch, Bütgenbach/Worriken, Rocherath/Eifel-Ski-Zentrum, Losheimergraben, Manderfeld, Weywertz, Wirtzfeld, Xhoffraix, Mont Spinette/Malmedy, Sourbrodt, Ovifat, Natuurparkcentrum Botrange, Signal de Botrange, Mont Rigi, Baraque Michel, Eupen Ternell.

ALPINSKI: Ovifat.

WANDELINGEN MET SNEEUWSCHOENEN:
Manderfeld, Mont Spinette/Malmedy, Mont Rigi, Baraque Michel.

SLEDEN: Manderfeld, Weywertz, Elsenborn/Herzebösch, Bütgenbach/Worriken, Malmedy Ferme Libert, Ovifat, Mont Rigi.

SNEEUWSCOOTER: Baugnez.

Sneeuwtelefoon van de Dienst voor Toerisme van de Oostkantons: +32 (0) 80/22 74 74.`

Deze voormiddag is het nog overal grijs en nevelig met vooral over het noorden en het oosten van het land nog wat sneeuw. Deze namiddag ontstaan er geleidelijk opklaringen.

De maxima liggen rond +1 graad aan de kust, rond of net onder het vriespunt in het centrum en rond -3 graden in de Ardennen. De zwakke wind uit oost tot zuidoost neemt toe tot matig en aan zee tot vrij krachtig.

Vannacht neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten en langs de Franse grens kan het al beginnen sneeuwen. De temperatuur daalt tot -2 graden aan zee en tot -6 graden in de Ardennen.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.