Donderdag, 14 januari 2010

Update 12.45 uur:
ook bij ons in Hoog Belgie heeft de dooi nu ingezet… de sneeuw zakt in elkaar…

Gisteren heeft het in Wirtzfeld nog niet gedooid, maar deze ochtend is de temperatuur ook bij ons net boven de 0°C uitgekomen. Door het wisselend dooien en vriezen krijgt de sneeuw nu een ijslaagje.

Vanochtend is het bij ons erg mistig. Mede daardoor is de toestand op de wegen iets moeilijker geworden, ook door een dun laagje poedersneeuw dat zich gisteren opnieuw op het landschap heeft gelegd.

Ik krijg natuurlijk elke dag veel reacties binnen van mensen die onze (nota bene gratis) sneeuw informatie apprecieren, maar dat je het niet iedereen naar de zin kunt maken, blijkt uit volgende reaktie:

Goedendag Hubert Savelberg, als eerste bedankt voor de Snowupdate die regelmatig binnenkomt, die is erg behulpzaam als ik weer eens in de sneeuwrijke wintermaanden richting de Hoge Venen kom.. ..echter vind ik het persoonlijk niet prettig dat er allerlei prive besognes van u in de snowmailing staan, die wil ik helemaal niet weten, daar heb ik geen belangstelling voor, daar bestaan andere mogelijkheden voor zoals het bijhouden van een weblog en zo, wellicht dat er meer mensen zijn die hier zo over denken.. ..ik wil persoonlijk alleen maar lezen over de weers omstandigheden die er in de Hoge Venen heersen, als u zich daartoe kunt en wilt beperken ? Bij voorbaat dank, en een goed 2010 toegewenst :
aap…@….

(toch een veelbetekend email adres, of niet…)
Ik heb dus vriendelijk teruggeschreven dat ik dat niet kan en wil, en dat hij de vrije keuze heeft zich uit onze mailinglijst uit te schrijven…

Moest me toch even van het hart.

Terug naar de Sneeuwsituatie in Wirtzfeld vanochtend: 15 cm sneeuw

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.6 liter/m2 als poedersneeuw
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -3.2 °C, max temp. +0.4°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras -2.0 °C

De volgende skipistes zijn ook vandaag, donderdag 14 januari 2010, geopend:

LANGLAUF: Elsenborn/Herzebösch, Bütgenbach/Worriken, Rocherath/Eifel-Ski-Zentrum, Losheimergraben, Manderfeld, Weywertz, Wirtzfeld, Xhoffraix, Mont Spinette/Malmedy, Sourbrodt, Ovifat, Natuurparkcentrum Botrange, Signal de Botrange, Mont Rigi, Baraque Michel, Eupen Ternell.

ALPINSKI: Ovifat.

WANDELINGEN MET SNEEUWSCHOENEN:
Manderfeld, Mont Spinette/Malmedy, Mont Rigi, Baraque Michel.

SLEDEN: Manderfeld, Weywertz, Elsenborn/Herzebösch, Bütgenbach/Worriken, Malmedy Ferme Libert, Ovifat, Mont Rigi.

SNEEUWSCOOTER: Baugnez.

Sneeuwtelefoon van de Dienst voor Toerisme van de Oostkantons: +32 (0) 80/22 74 74.`

De dag begint overal grijs en nevelig en op veel plaatsen hangt er ook mist. Die mist en lage bewolking kan plaatselijk zeer hardnekkig zijn, vooral in het westen van het land maar in het oosten verwachten we in de loop van de namiddag toch ook opklaringen.

Op de meeste plaatsen worden de temperaturen licht positief, tussen 0 en 3 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidoost tot oost.

De volgende avond en nacht begint met enkele opklaringen, maar al vrij snel wordt er nevel en mist gevormd. Plaatselijk kan dat zeer dichte mist gevormd worden die zal aanvriezen.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

18 reacties

 1. Beste Hubert,
  langs deze weg wil ik je bedanken voor de vele snow-mails die ik mocht ontvangen (toch al een paar jaar). Als regelmatig lezer van uw blog zou ik zeggen doe zo verder en laat de commentaar van sommige mensen van u af vallen als verse poedersneeuw… Een goede raad misschien aan dergelijke personen: kom wat meer naar de Oostkantons en geniet in alle seizoenen…
  Vriendelijke groeten,
  Luc

 2. Dag Hubert
  Verheugd dat je je niet laat doen door arrogante zwamneuzen als ‘aap’. Naast het informatieve aspect zijn het leuke en het boeiende aan je snowmails en je blog juist de herkenbare menselijke factor. Voor mij is het altijd een opsteker wanneer ik lees dat ook anderen steeds bezig zijn met allerlei klussen waarbij ik soms al eens sakker.
  Voortdoen en veel succes gewenst!
  Rudy Spillemaeckers

 3. Hallo Hubert,

  Eerst en vooral, dat je naast je sneeuw berichten ook wat anders mee geeft is net “dàt” wat je dagelijkse berichten leesbaar houden.
  Zij die het liever “ambtelijk” houden kunnen rechtstreeks hun informatie ophalen bij het KMI.
  Voor 500 jaar was op negociatie de wereld plat. Voor de klager lijkt dit nog, alhoewel het internet mag wel gebruikt worden. Ach zo’n personen moeten zich thuis opsluiten ramen en deuren dicht, geen zonnelicht en hopen dat er geen spruitjeslucht hun reukorgaan zou prikkelen.
  Waar gaan we naartoe als men eens zal gaan “duiden” wat men wèl of niet wil lezen in een privaat blog bericht.
  De klager kan best al zijn zoekmachienes uitschakelen want er zal nog wel wat het net te vinden zijn waar hij niet mee eens is.
  En, de beste stuurlui staan nog steeds aan wal, dus @ aap, ga zelf eens aan het roer staan en bewijs dat je het toch zoveel beter kunt.Ik zou zo zeggen schrijf je vlug uit, want die mogelijkheid bestaat ook.

 4. Hallo Hubert,

  Ik vind dat nou juist het leuke om het leven in de oostkantons een beetje te volgen ! Uiteraard tezamen met de weersomstandigheden die me ook mateloos interesseren maar niet slechts 1 van die beiden dingen.
  Het is ook daarom dat ik niet alleen in de winter soms deze website bezoek.
  Keep up the good work,

  Groetjes Roy.

 5. en een greep uit een aantal mails van vandaag:

  ***

  Beste Hubert,
  Dit wil ik toch even niet gepasseerd laten.De reactie die je kreeg is een typisch voorbeeld van de gratis cultuur die overal begint te heersen.
  Sommige mensen willen alleen maar gratis info, gratis bus, gratis internet, noem maar op. Gratis bestaat niet ! Dat iemand daar heeft geïnvesteerd, dat zien ze liever niet. Het zou ze maar eens op het idee moeten brengen zelf ook eens iets te ondernemen. Veel te vermoeiend.
  Hubert, ik ben al jaren een gelukkige ontvanger van je berichten. Meer nog de niet-weerberichten zorgen ervoor dat ik besef dat er ook leven is buiten de schaduw van onze eigen kerktoren. Soms lees ik er diagonaal over, soms komt er spontaan een brede glimlach. Hubert, trek het je niet aan. Je doet een verschrikkelijk grote moeite om deze snowmailing te verzorgen. En velen zijn je dankbaar, ook al komt dit niet altijd naar boven drijven.Enfin, dit wou ik kwijt.
  Bedankt voor al je mails. Hopelijk mag dit nog lang duren !
  Amaury V

  ***

  Geachte heer Savelberg, Beste Hubert,
  Gelijk heeft u. Als die man/vrouw zich alleen interesseert in het weerbericht dan zijn er tal van andere mogelijkheden: het weerbericht op TV, radio, internet en de SMS dienst. Dus ik zou zeggen … niets van aantrekken.
  Nog een prettige dag en veel plezier in het werk, Met vriendelijke groeten,
  Christine G., Mechelen

  ***

  Daar zijn verdorie toch arrogante mensen.
  Met vriendelijke groeten,
  Roel E.

  ****

  Respect Hubert groot gelijk ! Ik waardeer het wel
  blijf zo door gaan .
  MVG F.S uit Maastricht

  ****

  Hallo Hubert,
  Niets van aantrekken. Ik ben blij met deze snowmailing , zeker over de situatie daar in dat gebied in verband met het langlaufen wat ik doe. Doorgaan met deze site. Laat dat persoon zich dan afmelden als de site hem niet bevalt.
  Met vriendelijke groet
  Noël v.d. L Sippenaeken

  ****

  Dag Hubert,
  Met plezier je snowmailing gelezen en met interesse de door jou opgenomen reactie van een andere lezer. Wat mij betreft: ga zo door! Dat persoonlijke tintje maakt nhet allemaal juist wat leuker en sappiger, alsof je een vriend hebt op de Hoge Venen die je vertelt over zijn dagelijkse bezigheden en daarnaast ook nog eens nuttige info verstrekt over het weer. Keep up the good work.
  Vriendelijke groet,
  Hans van K.

  ***

  gelijk heb je! ga zo door. groet, Anton

  ***

  Dag Hubert,
  Groot gelijk. De mensen moeten deze gratis dienst waarderen en staat er iets tussen dat hen niet interesseert, dan moeten ze het maar overslaan of zich uitschrijven.
  Persoonlijk voorzie ik om nu zaterdag eventjes langs te komen en de latten aan te trekken. Naar ik vermoed, en volgens de weerberichten, blijft het tem zaterdag negatiaf bij jullie. Ik zou naar Weywertz trekken ( zeer mooi ), maar ligt daar wel genoeg sneeuw ? Of heb jij een ander voorstel ? Xhoffraix en Weywertz zijn naar mijn zin de mooiste loipes/landschappen die ik al ontdekt heb, maar ik vermoed dat ik teveel naar hetzelfde ga en dat er wel nog idyllische plekjes zijn.
  Mvg en een fantastisch 2010 toegewenst,
  Christophe

  ***

  Dag Hubert ik vindt dit een heel goed antwoord niemand zegt dat die persoon dit moet lezen, en ja hij kan altijd uitschrijven voor de maillijst. Een heel ondankbaar iemand is dit.
  Groetjes MIA

  ***

  Beste Hubert,
  Helemaal mee eens.
  Groeten, Arthur

  ***

  GROOT GELIJK HUBERT MET UW REACTIE,WELKE ZEVERARE (WESTVLAAMS) IS DADDE?? M.V.G.
  JOHAN

  ***

  Hubert
  Goed geantwoord aan [email protected] hoor … Tja de arrogantie van mensen kent geen grenzen hé en ja wie het niet aanstaat gaat maar naar andere bronnen. Doe verder zoals je bezig bent.
  Vr grt Geert.

  ***
  Goede Morgen Meneer Hubert ,
  ik hoop dat u op dezelfde leuke manier u snowmailtjes blijft schrijven ,het is gezellig om die te lezen ,het geeft toch n familiegevoel als ik t zo mag zeggen ,alleen het weer mailen heeft iets afstandelijks daarom mijn grote COMPLMENTENaan u en hoop de mails nog heel lang te mogen lezen ,voor u en u familie heel veel goeds en gezondheid voor 2010 ,n FAN van u berichten vanuit Heerlen limburg(nederland)

  ****

  ik lees graag uw snowmails, doe zooooooo verder groot gelijk wat betreft die aap 🙂
  groetjes Gino

  ***

  Het is toch ongelooflijk hoe dat sommige mensen zijn. Ik vind jullie mailing fantastisch. Als ik die ontvang weet ik perfect hoe de toestand bij jullie is. Ook de persoonlijke informatie (die beknopt is) vind ik wel leuk. En voor diegene die niet geïnteresseerd zijn slagen dit dan toch gewoon over. Weet die man wat hij nodig heeft of niet? Triestig iemand !
  Frank Van de L Heist-op-den-Berg

  ***

  Hallo Hubert,
  Groot gelijk mbt je reactie op die ene mail. Zo’n mail typeert weer ons volk denk ik. Het is ook nooit goed blijkbaar. Gewoon doen wat je doet en dat is prima, complimenten hiervoor.
  Mvg
  Rene O. Geleen

  ***

  Beste Hubert,
  groot gelijk dat je doorgaat met de manier waarop je bezig bent!
  Ikzelf heb heel veel aan jouw ‘snow mailing’. Ik werk bij de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) te West-Vlaanderen en wij organiseren langlauf voor de Westvlaamse scholen. (als de omstandigheden het toelaten, natuurlijk!) Aangezien ik bijna nooit zelf mee kan gaan met de scholen is het soms koffiedik kijken om te weten of de sneeuw nog van goede kwaliteit is of niet. Het is dan ook heel interessant om de winterse toestanden in de Ardennen te lezen via deze update. Onze langlauf gaat door te Hockai. Is er mogelijkheid om dit gebied ook te vernoemen in jouw mailing? Of gaat dat niet lukken?
  sportieve groetjes,
  Joke G. Roeselare

  ***

  Beste Hubert,
  al jaren ben ik ingeschreven op uw mailbrief en ik heb nog nooit enige nood gevoeld om te reageren. Maar nu wil ik toch ook even laten weten dat ik die “privé besognes” absoluut NIET ergerlijk vind.
  Een persoonlijke touch is toch gewoon zoveel aangenamer. Die gekke Hollanders hé. 🙂 Zo zakelijk, maar toch komen ze graag naar Belgie omdat we hier zo “gezapig en gezellig” zijn.
  Compensatiegedrag misschien… Nu ik toch reageer, maak ik ineens gebruik van de gelegenheid om u hartelijk te danken voor deze dienst.
  Ik weet uit ervaring dat het niet eenvoudig is om telkens weer de inspiratie (en de tijd!) te vinden om zulke mailings of blogs bij te houden.
  Nogmaals dank! En het beste gewenst! Herman M. Haacht

  ***

  Beste heer Savelberg
  Toch de behoefte om na dit mailtje u even een hart onder de riem te steken. De combinatie van persoonlijke items en de weersberichten vind ik nu net heel amusant en maakt het net heel persoonlijk. Dus vooral ook uw eigen manier blijven doen. Zoals u al zei, heeft iedereen de keuze om wel of niet de nieuwsbrief te ontvangen. Ik kijk er in elk geval altijd met veel genoegen naar uit.
  Vriendelijke groet,
  Jos H.

  ****

  Lekker door blijven gaan. Hoort bij jou!!!
  Gr Art

  ***

  Goed gedaan Hubert, in wat voor wereld leven we toch…
  Koen M.

  ***

  die mens waardeert uw mails wel maar heeft ten dele gelijk, sinds u er een mailblog van maakt is het niet meer zo interessant als destijds,
  vooral omdat je destijds wou overschakelen naar een online blog voor de blablabla sindsdien lees ik de mails meestal niet meer,
  tenzij als ik echt geïnteresseerd ben naar info en overweeg te komen naar de Hoge Venen.
  Vroeger was het anders en lokten je mails me, nu niet meer. Maar jij moet natuurlijk geen bureau van toerisme spelen ook/ beste zou zijn bondige mails die uit je blog komen,
  zodat je mensen toch naar je blog kunt lokken, maar de essentie wel in de mail geeft just my opinion klant is koning (lees: lezer kan zich uitschrijven) maar ondernemer is keizer,
  jij beslist dus wat je ervan maakt ik heb me nog niet uitgeschreven maar toch al vaak overwogen om dezelfde reden als aap,
  sorry het wordt teveel push ipv pull ik schrijf overigens zelf ook altijd veel te lange mails,
  het is een hele kunst om bondig de essentie te geven een goed verstaander heeft maar een half woord nodig maar een goed schrijver ook 🙂

  ***

  Geachte heer Savelberg, beste Hubert,
  Als Nederlander die sinds kort dicht bij het strand woont (Noordwijkerhout de enige Nederlandse gemeente boven de grote rivieren (Rijn, Maas) waar het carnaval met o.a. een fantastisch optocht groots gevierd wordt) vind ik het heel erg leuk om elke keer uw mailing te mogen lezen. Bovenal vind ik het ook heel interessant en informatief om te lezen hoe de individuele Hoge Vener aan het overleven is in de wintermaanden. En uiteraard lees ik ook uw mailing om te bezien of we in het weekend naar de Belgische bergen (i.c. Ovifat) kunnen om daar even tussenoor te gaan skiën. Wat mij betreft vooral door gaan met uw verhalende mailings.
  Ik denk dan ook dat die mijnheer of mevrouw die niet geïnteresseerd is in wat hij uw privébesognes noemt, misschien wel een moderne mens is, maar niet begrepen heeft dat email niets anders is dan een moderne brief. Zoals een ieder weet worden in brieven mededelingen gedaan van persoonlijke aard. Als die mijnheer of mevrouw alleen geïnteresseerd is in het weer dan moet hij/zij maar naar het weerbericht luisteren.
  Om kort door de bocht te “men moet een gegeven paard (email) niet in de bek kijken”.
  Ik hoop u hiermee een hart onder de riem gestoken te hebben, opdat u vooral met uw emailings blijft doorgaan.
  Hoogachtend, met vriendelijke groeten,
  Ronald van der L
  sneeuwfan

  ****

  Beste Hubert,
  Ik krijg al een geruime tijd jou snowmailing en het is steeds een plezier om te weten hoe het in mijn geliefde streek is. De mail die je kreeg van deze [email protected]… trekt nergens op, het is ook leuk om eens te lezen wat jij zo allemaal meemaakt en uitsteekt. Blijf verder werken aan je positieve snow mailing, ik waardeer het ten sterkste. En als deze [email protected] niet wil lezen wat jij allemaal doet dat hij dan kijkt op de site van KMI!
  Nogmaals veel dank voor je snowmailings, en ik kijk uit naar de volgende. Vele groeten uit het mistige oost-vlaanderen.
  maarten

  ***

  Hallo Hubert,
  ga alsjeblieft zo door met je snowmail, dit is de leukste mail die ik dagelijks krijg. Trek het je niet aan, dit soort mensen zijn er nu eenmaal en die hoop ik al helemaal niet in de hoge venen tegen te komen.
  m.vr.gr. wim c, sittard

  ***

  Beste Hubert,
  Wij vinden uw verhalen enzo juist tof aan deze mails. Doe zo voort.
  Vriendelijke groeten,
  Familie L
  Wodecq

  ****

  Neen hoor ,blijven schrijven! Ik vind het heel leuk om ook te lezen wat je plannen en activiteiten zijn ! Zo lijkt het of we je heel goed kennen !
  Ik keek al jaren naar je webcam, vond het leuk om op de meetstok de sneeuwhoop te zien groeien. Mijn broer ( toon berghmans) vertelde dan van de snowmailing en sindsdien ontvang ik hem ook .
  We zijn in het voorjaar in Wirtzfeld eens op zoek gegaan naar je woning met het beeld dat we van de webcams in ons hoofd hadden …. en gevonden ! Ik lees graag je mails hoor !
  groetjes vanuit Edegem

  ***

  Goedemorgen Hubert,
  Met verbazing las ik de reactie van die meneer [email protected]…Je hebt groot gelijk met je reactie. Ik lees met genoegen de updates juist vanwege het persoonlijke tintje!
  Groet en ga aub nog lang zo door. Cor.

  ***

  Beste Hubert,
  Voorwaar triest hoe mensen kunnen reageren! Ik vind (en vermoed velen met mij) het juist een stukje meerwaarde aan de mailing geven hoe het leven voor jullie in Wirzfeld reilt en zeilt in de wintermaanden. Het geeft een leuk sfeerbeeld rond de sneeuwinformatie. Vooral doorgaan hoor! De klagende “slimmerik” is er zeker nog niet op gekomen om wat hem niet interesseert ook gewoon niet te lezen (-: !
  Met vriendelijke steungroeten,
  Marco van S

  ***

  Beste Hubert,

  Ik vindt dat u het goed heeft opgelost met deze persoon!!! De waardering om iedere dag een mail te sturen naar iedereen is van mijn kant hoog, daarom, ga door op de ingeslagen weg!!!
  Met vriendelijke groet en bedankt voor de mails,
  S H.M.
  GULPEN

  ***

  Beste Hubert, Ga aub door met de vorm van snowmailings die je ons stuurt. Ik lees ze met plezier en ik vind juist de persoonlijke “touch” die je eraan meegeeft heel warm en vriendelijk van toon.
  Het geeft net iets meer inzicht in de manier van leven daar in Wirtzfeld. Kunnen we nog wat van leren hier in Nederland. gegroet,
  Rene H, Cuijk

  ***

  Mr. Hubert Savelberg,
  Ik kan die persoon “[email protected]…” niet helemaal ongelijk geven! Wat U doet is van onschatbare waarde. Wij krijgen van U info uit eerste hand, én, in detail. Dus blijf daar aub mee door gaan. Maar als ik ’s morgens om 07.00hr op mijn bureel kom, dan is er een massa info die op me af komt, en dan heb ik ook weinig interesse in je privé beslommeringen, hoe interessant die ook kunnen zijn, en dan gebeurt het al wel eens dat je mail, vertikaal geklasseerd wordt, nog voor hij helemaal gelezen werd. Maar wees gerust – ik ga me niet uitschrijven. Ik kan me geen korrekter sneeuw-info-medium voorstellen.
  Carlos
  Aalst

  ***

  Beste Hubert,
  ga aub op de zelfde voet verder met U mailings,ze worden met veel plezier gelezen,en waarderen de warme manier van schrijven.
  Met vriendelijke groet Ton en Jeannette H.

  ***

  Beste Hubert, al weer enige jaren ontvang ik uw mail. Vooral de eerste van ieder jaar, wanneer bij jullie de eerste sneeuwvlokken zijn gevallen, wordt hier bij ons altijd met gejuich ontvangen.
  Voor het eerst in jaren beleeft het noorden van Nederland een prachtige winter met wekenlang witte weilanden. Het ligt bij ons op plekken meer dan een meter hoog. 
  Maar ja….. geen heuvels en bergen, dus de ski’s staan er een beetje nutteloos bij.
  Dankzij jouw mail pakken wij af en toe ‘s morgens vroeg de auto richting de Hoge Venen, hebben daar een geweldige dag die aandoet alsof we dagen weggeweest zijn. Heerlijk!
  Ga gewoon lekker zo door. Uit alles spreekt dat je zelf plezier beleeft aan het schrijven van de berichten, en dat is toch ook belangrijk.
  met hartelijke groet,
  Wil H.
  Oldehove

  ***

  Hallo Beste Hubert,
  Hopelijk ontketenen we nu geen storm op internet, maar ik wil even zeggen dat het mij absoluut niet stoort dat er een paar “prive besognes” worden vermeld in uw mails.
  Dat maakt het allemaal wat persoonlijker en wat menselijker. Het voelt dan zelfs een beetje aan alsof er een verre goede vriend me op de hoogte houdt van het weer in mijn geliefkoosde streek : de Ardennen. Als deze andere meneer dat niet leuk vindt, dat hij dan inlogt op een weercomputer, dat is ook onpersoonlijk en kil. Ik werk zelf bij een bank en heb reeds de reactie gekregen van veel klanten, dat ze nu voor gewone geldafhalingen naar de automaat gestuurd worden en dat de meesten het stukje persoonlijkheid van een babbeltje aan het loket blijken te missen. Het is gewoon een stukje menselijkheid dat dikwijls verloren gaat, en dat komt door dit soort individu’s, voor wie alles efficiënt en onpersoonlijk moet zijn. Moesten ze een ei kunnen bakken met hun laptop, dan zouden ze dat ook nog doen. Niks voor mij dus.
  Ik vind het dus leuk om elke dag wat nieuws van het Ardennenfront te vernemen, en laat daar gerust wat persoonlijke dingen tussen zitten hoor, geen probleem.
  Hopelijk denken de meeste mensen er zo over. En de anderen : gelieve zich te distanciëren….
  Met vriendelijke groeten, hopelijk raken we dit weekend eens in de Ardennen voor een sneeuwschoenenwandeling….
  Patrick P
  Vilvoorde

  ***

  Goedemorgen meneer Hubert,
  Jammer dat er ook zulke mails binnenkomen. Meneer Aap moet zich dan inderdaad maar uitschrijven en zijn kennis op een andere site vandaan halen. Keus genoeg, zou ik zo zeggen. Ik waardeer de snowmailing zeer.
  Vriendelijke groet,
  Pauline V

  ***

  Ik heb er geen problemen mee af en toe ook wat “huiselijks” te vernemen
  W.D.

  ***

  Dag Hubert
  Voor mij moet je niets aan je snowmailing veranderen. Ik heb eerder het gevoel dat je door af en toe iets privé te vertellen een soort van wintervriend aan het worden bent.
  Wat voor mij wel beter is tegen vroeger, is het nummer die bij de mailing staat. Soms denk ik, heb ik dit nu al gelezen of niet.
  Hier in Antwerpen is de voorspelde ijzel uitgebleven. De sneeuw is stilaan aan het smelten. Het is ook warmer dan de vorige dagen.
  Spijtig genoeg geen bezoek aan de Oostkantons dit weekend want het is autosalon. Met een puberende zoon in huis, een puberende dochter die wil gaan winkelen…..
  Hartelijke groet
  Christine

  ***

  Hallo Hubert,
  Eerst en vooral, dat je naast je sneeuw berichten ook wat anders mee geeft is net “dàt” wat je dagelijkse berichten leesbaar houden.
  Zij die het liever “ambtelijk” houden kunnen rechtstreeks hun informatie ophalen bij het KMI. Voor 500 jaar was op negociatie de wereld plat.
  Voor de klager lijkt dit nog, alhoewel het internet mag wel gebruikt worden.
  Ach zo’n personen moeten zich thuis opsluiten ramen en deuren dicht, geen zonnelicht en hopen dat er geen spruitjeslucht hun reukorgaan zou prikkelen.
  Waar gaan we naartoe als men eens zal gaan “duiden” wat men wèl of niet wil lezen in een privaat blog bericht. De klager kan best al zijn zoekmachienes uitschakelen want er zal nog wel wat het net te vinden zijn waar hij niet mee eens is.
  En, de beste stuurlui staan nog steeds aan wal, dus @ aap, ga zelf eens aan het roer staan en bewijs dat je het toch zoveel beter kunt.Ik zou zo zeggen schrijf je vlug uit, want die mogelijkheid bestaat ook.

  ***

  k vind het een goede reactie op de mail die u gekregen hebt waarin iemand schrijft dat hij in enkele dingetjes niet geintresseerd is, naar mijn mening weer zo iemand die alleen maar het meeste aan zich zelf denk en het liefste alleen de lusten wil maar niet de lasten wil hebben.
  Prima gedaan Hubert Groetjes Ruud.

  ***

  Dag Mr Savelberg,
  Niks van aantrekken van de commentaren, ik vind de anekdotes naast de sneeuwinfo net leuk om te lezen. Je moet het toch maar doen ( en gratis) Keep up the good work! mvg Luc M

  ***

  Geachte Hubert Savelberg ,
  Dank u voor uw sneeuw informatie newsletter . Persoonlijk ben ik dankbaar voor de persoonlijkke sfeer en de ski informatie .
  Met Beste wensen voor 2010
  Michel M Brussels

  ***

  Haha, Sterk,
  Sommige mensen zijn toch niet te vatten hé. :-)))
  Wou je bij deze even bedanken voor de fantastische snowmailing! We komen dankzij je mailing nu vrijdag en zaterdag een korte trip in Malmedy doen met hopelijk nog wat langlaufplezier.
  Dus we houden je snowmailing nog beter in de gaten dan anders. :-)))
  Bedankt voor je mooie werk elke (sneeuw)dag opnieuw.
  Met vriendelijke groeten,
  Koen Van N

  ***

  Hallo Hubert, prima antwoord en vooral zo blijven doorgaan !! mvg
  Huub C

  ***

  Hallo Hubert,
  Ik vind dat nou juist het leuke om het leven in de oostkantons een beetje te volgen !
  Uiteraard tezamen met de weersomstandigheden die me ook mateloos interesseren maar niet slechts 1 van die beiden dingen.
  Het is ook daarom dat ik niet alleen in de winter soms deze website bezoek. Keep up the good work,
  Groetjes Roy.

  ****

  Dag Hubert
  Dank voor de snowmailing, ikzelf heb nog nooit gereageerd maar nu wil ik daar toch wel even tijd voor maken.
  Jouw berichten over de wintertoestand zijn heel leuk om te lezen mede doordat er ook persoonlijke informatie wordt doorgegeven.
  Tussen de regels door lees ik dat je veel houdt van de natuur, je dorp, je streek, je familie… Je zorg voor veilig verkeer op de winterse wegen in de Oostkantons zijn ook erg waardevol.
  Ikzelf sta in het onderwijs en moest ik enkel zakelijke informatie doorgeven aan mijn leerlingen zou het veel minder leuk zijn in mijn klas.
  Doe verder zoals je bezig bent Hubert, heel veel mensen weten jouw mailing (met persoonlijk toets) wel te appreciëren. Mensen zijn die dit niet kunnen hebben, raadplegen beter de website van het KMI of de talrijke andere weerberichten op het www.
  Leo J. (leerkracht 2e leerjaar en dankzij jouw mailing beleven we jaarlijks met de kinderen een toffe langlaufdag te Sourbrodt!)

  ***

  Hallo Hubert,
  Eerst en vooral, dat je naast je sneeuw berichten ook wat anders mee geeft is net “dàt” wat je dagelijkse berichten leesbaar houden.
  Zij die het liever “ambtelijk” houden kunnen rechtstreeks hun informatie ophalen bij het KMI. Voor 500 jaar was op negociatie de wereld plat.
  Voor de klager lijkt dit nog, alhoewel het internet mag wel gebruikt worden.
  Ach zo’n personen moeten zich thuis opsluiten ramen en deuren dicht, geen zonnelicht en hopen dat er geen spruitjeslucht hun reukorgaan zou prikkelen.
  Waar gaan we naartoe als men eens zal gaan “duiden” wat men wèl of niet wil lezen in een privaat blog bericht. De klager kan best al zijn zoekmachienes uitschakelen want er zal nog wel wat het net te vinden zijn waar hij niet mee eens is.
  En, de beste stuurlui staan nog steeds aan wal, dus @ aap, ga zelf eens aan het roer staan en bewijs dat je het toch zoveel beter kunt.Ik zou zo zeggen schrijf je vlug uit, want die mogelijkheid bestaat ook.

  ****

  Hallo Hubert,
  Ik vind dat nou juist het leuke om het leven in de oostkantons een beetje te volgen ! Uiteraard tezamen met de weersomstandigheden die me ook mateloos interesseren maar niet slechts 1 van die beiden dingen. Het is ook daarom dat ik niet alleen in de winter soms deze website bezoek. Keep up the good work,
  Groetjes Roy.

  ***

  Beste Hubert,
  Je hebt nu eenmaal mensen die altijd kritiek hebben. Ik vind het juist leuk dat je wat van je “privé-besognes” neerschrijft in je snowupdate. Het geeft een beeld van de (warme, sympathieke) mens achter de mail. Laat je niet ontmoedigen door die negatieve reacties ! Verder wil ik je nog bedanken en mijn waardering laten blijken voor jouw idealistisch initiatief : de snowmail.
  Met vriendelijke groeten, Gino H
  Wevelgem

  ***

  Beste Hubert,
  Aap of géén aap, Hubert, iemand die alleen weersomstandigheden wil moet enkel naar de radio luisteren naar het weerbericht en of naar zijn TV kijken en zien wat er zal gebeuren.
  Trek het U niet aan, uw info is free en soms nog eens fun ook, dus So What ?? Doe gerust zo verder, dan weten we nog eens wat er aan de andere kant van België gebeurt ook.
  Sukses nog met de ingewerkte family-stories.
  Daniel

  ***

  Hubert,
  Ik persoonlijk vind dat het niet beter kan en wanneer we uw mail een paar dagen moeten missen door technische problemen, ben ik pas ongerust dat er privé iets ernstigs is. Het weer loopt toch niet weg.
  Bij ons noemen ze zo’n ontevreden mens een “azijnpisser”.
  Groetjes uit Geraardsbergen waar de dooi is ingetreden, spijtig van het landschap, goed voor de verkeersonderhevige werkmens.
  Erwin VDD

  ***

  Hallo Hubert,
  Die “Aap” heeft inderdaad de mogelijkheid om zich uit te schrijven, wat mij betreft zou die “den boom inkunnen”.
  Bedankt voor deze gratis service en doe maar gewoon verder zoals je bezig bent, voor ons is jouw snowmailing prima !
  Best regards,
  Bruno.

  ***

  hallo hubert
  gewoon blijven doen want wij vinden het wel leuk hoor
  gr J V.

  ***`

  Beste Hubert,
  Niets van aantrekken! Er zijn altijd van die brompotten. Typisch de hedendaagse maatschappij, ieder voor zich. Men vindt alleen het zijn belangrijk en wil met andere mensen niets te maken hebben, erg voor die mensen vind ik dat. Ik vind het juist leuk om eens iets persoonlijk van je te lezen. Dus gewoon verder doen zoals je bezig bent! Bedankt!
  Wintergroetjes uit Mechelen, Sven

  ***

  hoi, Hubert,
  die randpraatjes bij je weerverslag van wirzfeld vind ik juist heerlijk,
  goed dat je voet bij stuk houdt, dat die “aap-e-staart” in dit geval elders zijn weerbericht gaat halen, en… dat het nog een hele tijd mag winteren,
  bedankt voor al je mails en de leuke bijkomende verhaaltjes
  groeten rik

  ***

  Dag Hubert Savelberg,

  het is misschien een beetje laat maar toch wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om u en uw familie het allerbeste te wensen in 2010.
  Zelf wonen mijn vrouw en ik al 2,5 jaar in Sourbrodt en we genieten hier dikwijls van de mooie natuur.
  Ik waardeer zowel uw informatie over de sneeuw- en weercondities op het plateau van de Hoge Venen als wat u soms schrijft over uw persoonlijke belevenissen.
  Ik betreur het een beetje dat iemand zich misprijzend heeft uitgelaten over wat hij uw privé besognes noemt.
  Ik lees tussen de lijnen en denk dat u heel gelukkig bent in Wirtzfeld te wonen en met wat u doet in het kader van de snowmailing.
  Ik hoop van ganser harte dat u het zo verder blijft aanpakken. Ik kijk in ieder geval elke winterse dag uit naar uw fijne snowmailings!
  Vriendelijke groeten,
  Ronny R

  ***

  Beste Hubert,
  Bedankt voor al de moeite die u zich getroost om ons telkens op de hoogte te houden van het weer.
  Ik kan begrijpen dat niet iedereen dezelfde mening is toegedaan. Misschien een tip om tegemoet te komen aan die man met dat aap-adres : je mail splitsen en prive-aangelegenheden in een apart hoofdstuk te schrijven. … en dan nu het weer:…
  ik kijk al uit naar uw volgende mailing.
  mvg, Estella

  ***

  Hello Hubert,
  ik ben geen skieër, maar wel een wandelaar. Toen ik nog werkte aan het Nationaal Geografisch Instituut, liep ik met mijn luchtfoto’s in de hand gans ons Belgiekske af, waaronder natuurlijk ook Uw streek. Ik was er gisteren nog, en vond de witte streek erg mooi.
  Als ik nu lees wat mijnheer de aap vertelt, vind ik dat zéér grof. Zou hij een stuk directeurke zijn van een firma(tje) met een zogezegde alleenheerschappij? Zo ziet het eruit vindt U niet?
  Ik vind dat een normale mens zoiets toch niet zegt?
  Zelfs als hij dat alleen maar zou denken is me al te veel. Wat een rare knul is me dat. In ieder geval denk ik dat U niet té zeer getroffen bent door zo’n onnozelheden. Ik kijk al ettelijke winters naar Uw uitleg, en ben er zéér tevreden mee. Ik heb U nog nooit iets gestuurd als dank voor Uw inlichtingen, omdat ik dacht dat U al te zeer werk had om alles wat U ons wilt laten weten op punt te zetten. Nu door Mijnheer AAP kon ik me niet tegenhouden… Dag Hubert, dank voor ALLES.
  PS Ik was bang dat U iets tegengekomen waart toen U Uw zoon naar Duitsland voerde, want gedurende enkele dagen kreeg ik niks meer van Uw kant. Dan zei U dat er iets misgelopen was met Uw pc of zoiets en was ik weer gerust. Het ga U goed en nog eens dank voor alles.
  SAM

  ***

  Beste Hubert,
  Zolang het geen overheersend privéverhaal wordt, vind ik dat net een vleugje humaniteit binnen je mailings. Niets van aantrekken, je doet het goed! Ik lees elke keer weer opnieuw de snowmailings!
  Rik L.

  ***

  Dag meneer Hubert,
  Wat is die aap een zeurpiet, hij moet zich maar laten uitschrijven………. Met vr. gr Wil B.

  ***

  Geachte Heer Savelberg,

  Ook wij zijn zeer blij met de uitgebreide professionele informatie over weer en verkeer in het o zo mooie gebied van de Hoge Venen. Toch heeft die meneer (aap of niet) wel een beetje gelijk : de persoonlijke
  besognes maken de berichten toch iets minder professioneel en dat is jammer ook vanwege de mooie layout van uw website die er dan wel weer zeer officieel uitziet. Misschien toch even over nadenken? We willen uw toeristische informatie wel heel graag au sérieux blijven nemen…
  Groetjes uit een zonnnig Tervuren.
  Solange Boelen-Goossens

  ***

  Voila,

  laat dat dan zo gezegd zijn. Ik vind de manier waarop je de snowmailings afhandelt prima zo. Het geeft een beetje cachet en persoonlijk toets in de verslaggeving. Dit doet mij terugdenken aan de vergangen tijd in de weerberichtgeving met Armand Pien. Huub, doe zo verder….
  Mvg.
  Rony S.

  ***

  Hubert,

  Schrijf er maar lustig op los, het is jouw snowmailing en die privé-toestanden geeft het nog een vorm van familiaal gevoel wat mij betreft. Ik kan begrijpen dat er anderen anders over denken, dat is hun vrijheid. Maar aan jou gaan eisen dat je je mailinhoud aanpast, dat getuigt van ongepaste arrogantie! Bij ons zeggen ze “een gekregen paard moet je niet in zijn bek kijken”, met andere woorden de kritikasters op jouw gratis snowmailing zijn niet goed opgevoed.
  Dank van mijnentwege voor je info, ik was zonet nog op Botrange, daar dooide het nog net niet.
  Groetjes,
  Bruno

  ***

  Beste Hubert,
  Ik ontvang uw sneeuwberichten al jaren en ben zeer tevreden met de de
  stijl. Het past bij de gastvrijheid van de streek waar over u mij
  informatie geeft. Voor beknopte sneeuwberichten zijn er genoeg andere
  sites beschikbaar. Kortom, ga zo door!
  Met vriendelijke groet,
  Jelle S (NL)

  ***

  hallo,
  nou allereerst beste wensen en een ZEER GEZOND 2010…. voor u en de family. tweeds laat die beste man/vrouw aub hun eigen weerberichten gaan zoeken, het is al mooi dat jullie dit gratis en met goede bedoelingen doen.
  dusssssssss deruit die mail van die zeurkous.
  zo dat moest ff van mijn hart
  groet hubert en mss zien we mekaar weleens.
  henk v.
  eindhoven, die plaats over de frietberg lol……

  ***

  Beste Hubert,
  Trek je niets aan van zo’n figuren, maar ga zo door met je mailings!
  Ze moeten blij zijn dat iemand zich de moeite doet om je GRATIS op de hoogte te houden van de sneeuwhoogtes en verkeerssituatie.
  Dus ga zo door!
  Gr. Michiel

  ***

  Beste Hubert,
  Schrijf wat je wilt, en trek je van deze egocentrische meneer niets aan.
  Veel dank voor alle mailings, met of zonder “privé-besognes”
  André van der R

  ***

  Dag Hubert Savelberg,
  Ik vind het net leuk dat je ook wat vertelt over de dingen die je bezig houden. Zo is het iemand “uit het leven gegrepen ” die aan het woord is. Veel leuker dan een kil saai en somber tabellenbericht. Gewoon verder doen!
  Paul D

  ***

  Hoi Hubert,
  Ik vind je snowmaling geweldig! En je prive besognes vind ik ook heerlijk, dus gewoon doorgaan! En dat je het in je snowmaling hebt gezet vind ik helemaal geweldig. Super, ik zie al uit naar de volgende!
  Groeten,
  Erwin (Gilze, Nederland)

  *-**

  Mijnheer Savelberg,
  ik vind het net sympathiek dat uw snowmailing niet puur weerbericht is. Net alsof er een vriend uit het verre Wirtzfeld schrijft. En indien ik
  geen tijd heb om alles te lezen dan doe ik aan ‘skimmend’ lezen en zoek snel de woorden ‘cm’ en ‘°C’ in de mailing. Zo heb ik onmiddellijk de informatie die ik wil. Vriendelijke groetjes,
  Anne R

  ***

  Hubert,
  Groot gelijk met je reactie. De [email protected] moet zich realiseren dat je het doet om mensen zo goed mogelijk vrijwillig te informeren. Blijf gewoon je eigen ‘Hubert’.
  Succes,
  Ronald

  ***

  Oei ik vind dat ook dat er te v…. nee te weinig persoonlijk contact is .
  Als het hem stoort zou ik hem zelf uitschrijven , dan kan hij zijn
  informatie maar ergens anders zoeken . Doe gewoon waar U het gevoel bij heeft
  Ronny V.

  ***

  Ik ben dik tevreden over Uw site, en kan niet begrijpen dat iemand dat niet vind, dus in ieder geval gewoon doorgaan met zoals het nu is, Groetjes H. B.

  ***

  dag hubert,
  van mij mag je gerust verder doen zoals je altijd al deed, het is juist leuk wanneer er zo’n informeel babbeltje bij staat. en inderdaad dan moet mr. aap zich maar uitschrijven, en nogmaals ik kijk er altijd naar uit ook op fb,
  groetjes,
  may j.

  ***

  Beste Hubert,
  Wat een naargeestige reactie, zelf waarderen wij jouw berichtjes heel erg evenals je persoonlijke touch waarbij je ons een beetje laat inkijken in jullie dagelijkse wel en wee. Wij waarderen je openheid oprecht en herkennen hierin het warme onthaal die we telkens ontvangen in de Oostkantons.
  Doe zo verder
  Ariane en Frank

  ***

  Dag meneer Savelberg,
  Ik geniet juist van uw persoonlijke beschouwingen, we krijgen al zoveel
  onpersoonlijke berichten over ons heen… u laat me even wegdromen, want ik kan me jammer genoeg maar zelden vrijmaken om tot in uw prachtige streek te raken… Keep up the good work en bedankt voor al uw moeite !
  Vriendelijke groeten van Ingrid V

  ***

  Hubert,
  Doe gewoon voort zoals je bezig bent. Ik apprecieer je berichten wel
  degelijk. Het leven is al zo saai en zuur genoeg.
  Met vriendelijke groeten
  Guy Lambrechts

  ***

  Beste Hubert,
  Mij staat de wijze van je mail erg aan !! Ga vooral zo door hoor want dat zorgt alleen maar voor wat persoonlijk cachet. De wereld is al zakelijk genoeg toch? Ik zie er altijd naar uit om weer een mail van je te ontvangen. Met vriendelijke groet,
  B.C. V.
  Ede

  ***

  Dag Hubert,
  Het is niet zo direct mijn gewoonte om te reageren op “internetcommentaren allerhande”. Maar in deze wil ik dat toch doen:
  Hubert, groot gelijk!
  Mvg

  ***

  Groot gelijk Hubert wat ne zeveraar is mij datte …

  ***

  Je hebt groot gelijk vind ik!!

  De dag van vandaag zijn de meeste mensen zakelijk en getuigen van weinig humor en menselijkheid. Hierdoor neemt ook het aantal depressies en mensen die het helemaal niet meer zien zitten steeds maar toe! Neen, ik vind dat een grapje en wat menselijkheid overal en altijd moet blijven kunnen, dit maakt ons leven wat aangenamer en brengt levensvreugde en moed ook op de werkvloer. Alvast bedankt voor alle leuke mailings die je mij tot nog toe met veel toewijding hebt bezorgd.
  Groetjes en nog veel sneeuw toegewenst
  Elke

  ***

  Beste Hubert,

  Wees ervan overtuigd dat ik jouw weerinfrmatie in de mail vanuit de Ardennen zeer weet te waarderen. Iedereen heeft natuurlijk recht op ene eigen mening, maar ik stoor me er niet aan dat je zo nu en dan prive-zaken in de mail zet. Het geef vaak een persoonlijk tintje, daar is volgens mij niets mis mee. En als iemand het niet wil weten, is hij of zij daar toch vrij in om het niet te lezen, of om het snel te vergeten, toch?
  Je hebt immers niemand om een reactie gevraagd. Ga wat mij betreft dus vooral door op de zelfde wijze met deze bijzonder aardige mailing.
  hartelijke groet,
  Arie

  ***

  Geachte heer Savelberg, beste Hubert,
  Dank voor de informatie die ik krijg over de sneeuwcondities. Er zijn altijd mensen die wat te zeuren hebben. Trek je daar niets van aan en ga vooral zo door.
  Groeten, Theo H

  ***

  Beste Hubert,
  ik kan die persoonlijke ontboezemingn tussendoor wel waarderen.!
  groeten uit Amsterdam,
  Leon

  ***

  Beste meneer Savelberg,
  Bij dezen wil ik u graag laten weten dat ik uw persoonlijke verhaal in de sneeuwmailing met veel plezier lees. Ik kan me voorstellen dat mensen die de sneeuwmail alleen ontvangen voor de objectieve informatie, geen behoefte hebben aan die verhalen. Maar daar kunnen zij toch ook gewoon omheen lezen? Ikzelf ontvang de sneeuwmail juist voor het wintergevoel: waarschijnlijk zal ik nooit ècht gaan skiën in de Hoge Venen, maar ik vind het leuk om sneeuwverhalen te horen (vooral wanneer het bij mij meer herfst dan winter is, maar dat is dit jaar gelukkig niet het geval!). Vandaar dat uw persoonlijke verhaal de sneeuwmailing voor mij alleen maar leuker maakt!
  Met vriendelijke groet,
  P.

  ***

 6. Hubert,

  Toch goed dat er af en toe zo eens een aap reageert. Zo weet je hoeveel mensen wél waarderen wat je schrijft! Keep the good things in mind!

  Mies

 7. Hubert, keep up the good work. Goed te zien dat er tegen 1 dwaas berichtje van een gefrustreerde medemens zoveel positieve comments staan! Ik zou hem gewoon stante pede uit de mailinglist gooien!
  Stijn

  Is ondertussen gebeurd…

 8. Hubert,

  Ik kijk steeds met veel belangstelling uit naar je sneeuwmailing en de nieuwsjes uit de regio en aan de reacties te zien vinden vele liefhebbers van je website en mailing dit ook. Doe zo voort wij waarderen dit voor 100%.
  grts

  Rudi Van Dorsselaere

 9. Hallo Hubert,

  Ook wij zijn elke dag een trouwe lezer van uw blog. Daarbij hebben we al heel wat opgestoken over allerlei klusjes die ons van pas komen. Weetjes over de streek boeit ons als regelmatige bezoeker van de Hoge Venen en daarbij is de snowmailing steeds welkom. Die “mijnheer” weet waarschijnlijk nog niet dat er ook zoiets als “een weerbericht” bestaat via radio, tv, ….
  Het best nog zou voor hem zijn dat hij wegblijft uit de streek. Dan heeft hij zeker geen sneeuwproblemen! We steunen u.

 10. Dag Hubert,

  wij hier op bureau lezen dagelijks je snowmailing + ‘privé besognes’. Door jou komen we geregeld met de 3 kindjes naar de hoge Venen (vanuit Limburg => ik reed eerst via Eupen maar op uw aanraden rij ik nu om via de veel rustigere kant van Malmedy). Zowel in de zomer als in de winter hebben we er al prachtige wandelingen gedaan. Wat betreft de dagelijkse blog: dit is juist het interessante, gezellige aan alles. Het is niet pure sec info ivm het weer id Oostkantons maar het lijkt alsof een collega/kameraad het je vertelt. Bovendien zie ik veel gelijkenissen als je bv. je zolder ah isoleren bent of er problemen zijn met je wagen etc. etc. Ja zelfs Brigittes puzzels vind ik prachtig om te zien.
  Dus: keep up the good work.

  Tom

 11. Hubert,

  Bij ons in het Gents zeggen ze : ‘ge zijt goe bezig …’
  Daarmee is alle gezegd.

  groetjes en dank voor al uw werk,

  gaby

 12. Hallo Hubert,

  Volgens mij is alles al gezegd. Toch heb ook ik de behoefte je te laten weten dat ik je blog al jaren met veel plezier volg. De persoonlijke verhalen hebben mij destijds aangesproken en doen besluiten je blog te volgen.

  En het meest ideale aan een weblog of een mailing, er zit een aan- en uit knop op. Het is vrijblijvend.

  Jij steekt er veel energie in elke dag te berichten/informeren.

  Daar mogen wij als lezer je zeer dankbaar voor zijn.

  Veel dank!

 13. Dag Hubert
  Als er iemand zich stoort aan de inhoud van de snowmails, simpel uitschrijven basta. Kritiek op,iemand anders werk en hobby is zo gemakkelijk en goedkoop. De blog en nu de snowmail zijn steeds iedere dag mijn eerste prestatie, dan koffie en ontbijt, mijn dag is goed begonnen.
  Groetjes uit Blankenberge…
  André

 14. Hier moet nogal gescrold worden vandaag zeg! 😉
  Het is allemaal al gezegd dus iets heel anders:
  Mijn zoontje is vandaag met de hele klas gaan langlaufen bij jou in de buurt, Hubert
  Zijn eerste keer! Ik ben benieuwd…
  Qua sneeuw was ik gerust, dankzij de Wirtzfeldblog!
  Grts,
  Koen

 15. Topsite !

  Groet,

  Gert ( uit Amsterdam , sneeuwhoogte : eigenlijk alleen natte drab in de binnenstad maar buiten de ringweg toch wel mooi winterlandschap )

 16. Beste Hubert,

  Proficiat met je familiale sfeer van berichtgeving !
  Er gaat geen dag voorbij zonder het lezen van je berichtjes !!
  Doe zeker zo verder !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.