Met school naar de sneeuw…

Ik kreeg gisteren een leuke reactie binnen over sneeuwtoestanden in de Hoge Venen…

Beste,
Bedankt voor de actuele informatie. Maandag waren we in de buurt met onze leerlingen uit de zesde leerjaren: een dagje langlaufplezier in HOCKAI. De pistes zijn daar ook open … een unieke belevenis. Langs deze weg (hieronder) een kort verslag
Groeten,
Steven Verplancke Directeur

Op maandag 11 januari organiseerde basisschool De Toekomst uit Avelgem een wintersportdag voor de leerlingen uit de zesde leerjaren. De weergoden zorgden immers begin januari voor een dik sneeuwtapijt in de Hoge Venen en daarom werd er in de school niet getwijfeld om de langlauflatten onmiddellijk boven te halen.

Om zes uur vertrokken de sportievelingen onder leiding van zes leerkrachten en de directeur met een moderne autocar naar Hockai (Stavelot).

Tijdens de heenrit werd een miniontbijt aangeboden op de autocar dat door de leerlingen zeer smakelijk werd verorberd. Dankzij het vroege vertrekuur, de goed berijdbare wegen en het vlotte verkeer stond iedereen tegen half tien reeds op de latten. Na een korte initiatie door de verantwoordelijke coördinator van SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport) vertrokken de zeven groepjes op avontuur. Al vallend en opstaand‚ bereikte iedereen tegen kwart voor twaalf de eindmeet van de rode piste.

In de plaatselijke cafetaria kon men vervolgens even op adem komen en de hongerige magen spijzen. De warme chocolademelk smaakte bovendien overheerlijk.

Na de lunchpauze was het tijd voor deel twee: enkele sportievelingen kozen voor het grotere werk en vertrokken voor een tocht van 7 km terwijl de anderen hun oog lieten vallen op de omloop van 4 km. Beide parcours brachten de leerlingen langs verkeersvrije en pittoreske paden die de groene ˆ of zeggen we beter witte – omgeving van Hockai rijk is. Het was volop genieten van de prentkaartachtige omgeving en natuurlijk van de sneeuw.

Daarna hadden de leerlingen nog vitaliteit en energie over voor een portie sneeuwpret en daarbij mocht natuurlijk een sneeuwballengevecht niet ontbreken.

Omstreeks de klok van vier uur werd na een drankje en een versnapering huiswaarts vertrokken. De film en het vieruurtje op de autocar kon iedereen bekoren. De zegswijze Œeen gezonde geest in een gezond lichaam‚ bleek nog altijd van toepassing te zijn, want enkele leerlingen dommelden tijdens de terugreis spontaan in slaap.

Op de website van de school zijn er talrijke sfeerbeelden terug te vinden: www.bsDeToekomst.be

Geplaatst in Winter 2009-2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.