Winter perikelen…

Zo’n strenge winter brengt natuurlijk allerlei problemen met zich mee. Zo zijn er in onze trap alweer een paar voegen tussen de stenen kapotgevroren, voegen die ik pas twee jaar geleden met veel moeite heb uitgehakt en door een aannemer opnieuw heb laten invoegen.

En de regentonnen hebben het ook zwaar te verduren: ik had een van onze regentonnen op een betonnen fundament geplaatst in de hoek van onze tuin, maar die is dus opeens omgekiepert: de hele 240 liter inhoud water zijn bevroren en omdat ijs meer inhoud nodig heeft dan water is de onderkant van de plastic regenton bol komen te staan:

sneeuwton2

sneeuwton1

sneeuwton3

Gelukkig zal de inhoud van de regenton slechts geleidelijk ontdooien zodat er geen wateroverlast zal ontstaan (hoop ik toch…) , want de regenton zit nog met een slang verbonden met een tweede regenton en ik kan die dus niet verplaatsen zolang die vol is…

Geplaatst in Winter 2009-2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.