Donderdag, 21 januari 2010

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -1.6 °C, max temp. -1.2°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras – 5,0 °C

Vandaag verwachten we nevelig weer met vrij veel bewolking en vanochtend ook kans op mist. Hier en daar vallen er nog enkele druppels motregen of in de Ardennen nog wat lichte sneeuw.
De maxima bedragen waarden rond 0 graden in het oosten van het land en schommelen tussen 2 en 4 graden in de meeste andere streken. De wind waait zwak uit oost tot zuidoost en later uit veranderlijke richtingen.
Vanavond en volgende nacht blijft het nevelig met veel lage bewolking en kans op mist die kan aanvriezen. Enkele druppels motregen of vlokjes sneeuw in de Ardennen blijven mogelijk.

Gisteren was er op N-TV een reportage over de zogenaamde Gipsbommenwerper die 3 keer per dag vluchten maakt in Tirol om Nederlanders naar het ziekenhuis te brengen. Ze schijnen in Tirol niet veel op te hebben met skieënde Nederlanders volgens deze reportage, zoals ook blijkt uit de schampere beschrijving van deze reportage: “… skieën en Nederlanders, een kombinatie die niet bij elkaar schijnt te passen…”

foto 2

Dan toch maar (bij voldoende sneeuw) liever komen langlaufen in de Oostkantons?

Ik kreeg overigens volgende vraag van een van onze regelmatige lezers:

Beste Hubert
Al meer dan 5 jaar organiseer en begeleid ik langlaufdagen in Wirtzfeld. Ik doe dit in samenwerking met Lode van het Sporthotel. Via mijn website kunnen mensen zich inschrijven voor een anglaufarrangement met als verzamelpunt Wirtzfeld. Dit bevalt prima alleen het valt niet mee om mensen te bereiken.

Nu heb ik iets wat volgens mij een primeur in de Ardennen is. Ik wil namelijk een tweedaagse trektocht organiseren met als keerpunt Wirtzfeld. We beginnen dan in het noorden in de omgeving van Eupen en maken dan een prachtige tocht van circa 21 km hemelsbreed. We komen in Wirtzfeld en
overnachten bij Lode. De bagage wordt vervoerd door de organisatie. De volgende dag gaan we via een andere route terug naar het beginpunt.

Mijn verzoek is om dit in uw snowupdate te vermelden. Op mijn website www.rieuwers.nl vindt u alle informatie over de langlaufmogelijkheden.
Vriendelijke groeten,
Sandor Rieuwers

Jammer genoeg komt er voorlopig geen nieuwe snowupdate, omdat er voorlopig geen nieuwe sneeuw wordt verwacht, maar bij deze dus hier op de website gepubliceerd…

Geplaatst in Winter 2009-2010.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.