Zondag, 24 januari 2010

Opgelet, plaatselijk is het in Hoog Belgie erg glad geworden doordat de neerslag van vanochtend (vaak regen, soms natte sneeuw, pas later op de dag als sneeuw) op een bevroren wegdek valt… er komt vandaag nog meer

Prettige Zondag en veel tennis plezier met de Belgische meisjes vanochtend in Melbourne!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.2 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -2.4 °C, max temp. -2,4°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras – 2.4 °C

Vandaag is zwaarbewolkt tot betrokken en nevelig. Er valt soms wat lichte regen of smeltende sneeuw, en ten zuiden van Samber en Maas is het plaatselijk glad door aanvriezende regen of sneeuw. In de Ardennen en mogelijk ook in het noordoosten valt er vandaag nog enkele cm sneeuw.

De maxima liggen tussen -1 graad op de Hoge Venen en +5 graden aan de kust.

Vanavond en vannacht is het meestal bewolkt maar nevelig of mistig weer met nog wat sneeuw in het zuidoosten; elders blijft het dikwijls droog, maar in het tweede deel van de nacht kan er opnieuw wat lichte regen vallen.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

2 reacties

 1. Hallo Brigitte en Hubert
  Blijft maar lekker binnen naast de houthaard.
  ’t Zal daar veel aangenamer zijn dan buiten.
  Ook hier van dat “pokkenweer”, nat , koud, donker.
  Dat de zon er maar snel doorkomt.
  Jos en Suzy

  (ja, en een spannende game op TV!)

 2. Hallo Wirtzfeld-vrienden
  Goed nieuws voor de radioliefhebbers in de Oostkantons en de rest van België, Nederland en Duitsland. Sinds verleden week is op de toren van Signal de Botange een nieuwe =REPEATER= in dienst gesteld door en voor de radio-amateurs. Hij heeft een bereik van ruim 100 km en wordt voor het ogenblik zeer druk gebruikt door de ON- PA- en DL- amateurs. De frequentie is 439.012,5 MHz. Alle details en fotos zijn te vinden op http://www.on0tb.be
  Voor de radiamateurs, test het eens uit het loont de moeite.Bij mij in Landen ontvang ik de repeater met sterkte S9+40db.
  Groeten en tot horens op ON0TB.
  Fons, on6dn.

  Fons, bedankt voor deze info!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.